Main Content

Čo povedal Zidane svojim zverencom na tréningu pred finále?

sobota, 3. jún 2017 14:14 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: © TASR

Už dnes večer je na programe dlho očakávané finále Ligy majstrov. Španielsky denník Marca zverejnil slová, ktoré mal Zinedine Zidane povedať hráčom Realu Madrid na poslednom tréningu pred najdôležitejším stretnutím sezóny.

Zinedine Zidane vyhral Ligu majstrov s Realom Madrid ako asistent trénera v roku 2014, pričom minulý rok sa radoval z triumfu už ako hlavný kouč. Francúz presne vie, ako svojich zverencov pred dôležitým stretnutím správne naladiť. „Najdôležitejšie je to, čo ste museli urobiť, aby ste sa dostali až sem, samotné finále nie je najdôležitejšie,“ prináša jeho slová madridsky ladený denník Marca.

„Vieme, kto sme, vieme, aký sme klub. Máme obrovskú motiváciu a to sa pokúsime vo finále využiť. Najdôležitejšia je však samotná cesta sem, mali by sme si to premietnuť,“ prizvukoval muž, ktorý vo svojej kariére hral za oboch finalistov.

„Zo skúsenosti už vieme, ako tieto zápasy fungujú. Títo hráči vyhrali dvakrát Ligu majstrov, to je pre mňa kľúčové. Vždy si treba uvedomiť, že vo finále sú len dva tímy.“ Zidane sa spolieha na to, že jeho hráči vedia, ako hrať rozhodujúce zápasy. V rokoch 2014 aj 2016 sa im podarilo eliminovať Atlético Madrid, pričom Francúz verí, že skúsenosti z finálových stretnutí budú hrať dôležitú rolu aj v dnešnom zápase proti Juventusu.