Main Content

Ohlasy zahraničných médií na triumf Realu Madrid v Lige majstrov: „Buffon prežil peklo, trofej ostáva preludom''

nedeľa, 4. jún 2017 09:05 | Autor: TASR

Ohlasy zahraničných médií na triumf Realu Madrid v Lige majstrov: „Buffon prežil peklo, trofej ostáva preludom''
Ohlasy zahraničných médií na triumf Realu Madrid v Lige majstrov: „Buffon prežil peklo, trofej ostáva preludom'' | zdroj: © TASR

Cardiff 4. júna (TASR) - Ohlasy médií po triumfe futbalistov Realu Madrid v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2016/2017, v ktorom španielsky klub zvíťazil nad Juventusom Turín 4:1 a do svojej vitríny získal už rekordnú 12. trofej za prvenstvo v Európskom pohári majstrov, resp. LM.

ŠPANIELSKO

Marca: "Real - legenda Ligy majstrov. Madrid zničil Juve a vďaka pozoruhodnému druhému polčasu vybojoval dvanástu trofej v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete. Po šiestich tituloch v Európskom pohári majstrov získal rovnaký počet aj v Lige majstrov."

AS: "Dvanásťnásobná legenda. Madrid demontoval Juventus. Na druhý polčas nikdy nezabudneme. Po prestávke sa Taliani vytratili z trávnika. Historické double pre 'biely balet'."

El Mundo: "Real Madrid získal Duodécima (dvanásty titul) po víťazstve nad Juventusom."

TALIANSKO

Gazzetta dello Sport: "Ďalšie budnutie dýkou do srdca. Tak blízko k oslobodzujúcej radosti, nakoniec z toho bola len depresia z pádu do ešte hlbšej priepasti po prehratom finále."

La Repubblica: "Nočná mora Juventusu pokračuje po ďalšej začarovanej noci. Dvadsaťjeden rokov naháňaný pohár putuje opäť do rúk Realu Madrid."

La Stampa: "Kliatba, ktorá leží na Juventuse v Lige majstrov, pokračuje. Sen o trofeji sa po záverečných 90 minútach opäť rozplynul. Iba krôčik chýbal k šťastiu. Pohár zostáva preludom."

Corriere dello Sport: "Ďalšie sklamanie a tentoraz galaktické. Real bol a je silnejší. Titul nezískali individuality, ale tím. Real vyhral vďaka Kroosovi a Modričovi, ktorí v strede poľa zatienili Khediru a Pjaniča."

ČESKO

iDnes.cz: "Ronaldo úradoval. Real vysoko zdolal Juventus a obhájil triumf v Lige majstrov. Zvíťazil nečakane vysoko 4:1, keď rozhodol tromi gólmi po prestávke."

iSport.cz: "Taký jednoznačný výsledok nikto nečakal. Ani pred zápasom, ani po prvom polčase. Finále Ligy majstrov nakoniec jednoznačne patrilo Realu Madrid, ktorý v Cardiffe zásluhou skvelého výkonu v druhom polčase prevýšil Juventus 4:1. Ronaldo došiel na métu 600, Buffon prežil peklo."