Main Content

Guardiola sa prispôsobuje kvôli kvalite hráčov. Tvrdí, že v novej sezóne sa chce vyrovnať Chelsea

nedeľa, 4. jún 2017 11:41 | Autor: Squashmaster

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Od príchodu Pepého Guardiolu do Manchestru City si fanúšikovia a funkcionári tohto klubu určite veľa sľubovali.

Tretie miesto v Premier league s priepastným 15-bodovým odstupom od majstrovskej Chelsea a vypadnutie v osemfinále Ligy majstrov určite ani zďaleka nenaplnili predsezónne očakávania. Guardiola však verí, že klub disponuje kvalitou na to, aby sa v nasledujúcej sezóne pobil o majstrovský titul.

"Vyhrať národný titul je vždy komplikované. Ale samozrejme sa chystáme zaplniť medzeru medzi Chelsea a Tottenhamom. Základné pravidlá v Premier league sú rovnaké ako všade inde. Ak sa prispôsobujem, je to kvôli kvalite hráčov a nie preto, že anglická liga je odlišná ako ostatné," povedal španielsky lodivod pre britský The Independent.

Pomerne značný pohyb v hráčskej kabíne Citizens je badať už teraz, keďže klub už opustili veteráni ako Jesus Navas, Bacary Sagna, Gael Clichy a Willy Caballero. Na druhej strane, City získalo z AS Monaco talentovaného Bernarda Silvu za 43 miliónov libier a taktiež druhého najdrahšieho brankára futbalovej histórie Edersona z portugalskej Benficy.

Guardiola nahradil na trénerskej lavičke Čiľana Manuela Pellegriniho, ktorý momentálne pôsobí v Číne. Guardiola prišiel na Britské ostrovy z úspešného angažmánu v Bayerne Mníchov.