Main Content

Ronaldo môže dostať Zlatú loptu už teraz, nikto mu ju už nezoberie!

nedeľa, 4. jún 2017 16:38 | Autor: Filip Chudý

Ronaldo môže dostať Zlatú loptu už teraz, nikto mu ju už nezoberie!
Ronaldo môže dostať Zlatú loptu už teraz, nikto mu ju už nezoberie! | zdroj: © TASR

Nielenže sa vo finále Ligy majstrov korunoval tímový šampión, ale tiež sa rozhodovalo o tom, či sa Cristiano Ronaldo bude tešiť z ďalšej Zlatej lopty. Odpoveď videl celý svet!

Komentár Filipa Chudého

Hoci sme stále len približne v polovici tohto futbalového roka, už v tomto období sa viac-menej rozhoduje o tom, kto sa bude na prelome rokov tešiť z toho, že ho oficiálne vyhlásia za najlepšieho futbalistu sveta v roku 2017, pričom už snáď môžeme aj povedať, že je rozhodnuté.

V súčasnom futbale môže reálne vyhrať iba niekto z dvojice Cristiano Ronaldo, Lionel Messi. Tí si striedajú prvé a druhé miesto šesť rokov za sebou a celkovo osemkrát im patrili prvé dve priečky. Až na jednu výnimku v roku 2010 sú obaja prinajhoršom v top 3 pravidelne už od roku 2007. Ich nadvláda sa skončí až vtedy, keď bude mať nejaký hráč extrémne dobrý rok a Ronaldo s Messim naopak slabý, lenže už je isté, že minimálne ďalších 365 dní si na to musíme počkať.

Niektorí síce uvažovali nad tým, že by sa o Zlatú loptu mohol prihlásiť Gianluigi Buffon, ak by konečne zdvihol nad hlavu ušatú trofej, čím by skompletizoval spolu s Juventusom Turín skvelé sezónne treble, lenže samotné finále Ligy majstrov poslalo tieto úvahy do zabudnutia.

Kráľom tejto sezóny je Real Madrid, ktorý vyhral najprestížnejšiu klubovú súťaž na svete, pričom ako prvý v histórii v nej obhájil víťazstvo. K tomu získal aj majstrovský titul v najlepšej svetovej lige. Nikto nebol a nebude v tomto roku úspešnejší, čo je isté už teraz. Preto je logické, že práve v jeho strede sa bude hľadať najlepší futbalista roka, pričom jeho meno je každému jasné.

Navyše nikto nemôže povedať, že by si to Cristiano Ronaldo nezaslúžil. Jeseň mal síce slabšiu, ale to bolo v roku 2016, pričom my sa tu bavíme o najlepšom hráčovi pre rok 2017, v ktorom vynikal, a to hlavne v tých kľúčových momentoch.

Portugalský fenomén bol v závere sezóny famózny. Bayernu Mníchov strelil v dvojzápase päť gólov, Atleticu Madrid hetrik a vychvaľovanej defenzíve Juventusu Turín vo finále dva, čiže takmer toľko, koľko tá predtým inkasovala v celej sezóne dokopy. Stal sa vďaka tomu najlepším strelcom tohto ročníka Ligy majstrov, čím sa môže pochváliť piatykrát za sebou. Niet pochýb o tom, kto z hráčov mal najväčšiu zásluhu na dvanástej ušatej trofeji pre kráľovský veľkoklub a nemalou mierou sa zaslúžil aj o majstrovský titul.

Ktorý iný hráč ukázal v roku 2017 viac? Žiaden! A kto teoreticky ešte môže v druhej polovici roka? Nikto! Hlavné tímové trofeje sú už totiž rozdané. Navyše Ronaldo má k dobru aj Pohár konfederácií FIFA, európsky Superpohár a MS klubov, hoci tie budú až po termíne hlasovania. Výročné futbalové ankety Zlatá lopta a najnovšie aj anketa Najlepší (The Best) od FIFA už teda poznajú meno víťaza, hoci ich vyhlásia až na prelome rokov.