Main Content

FOTOGALÉRIA: Zábery, pri ktorých plesá srdce fanúšika Manchestru United. Vďaka Carrickovi sa vrátili ''do hry'' Ferguson, Giggs, Scholes a ďalší

pondelok, 5. jún 2017 15:23 | Autor: Martin Gregor

FOTOGALÉRIA: Zábery, pri ktorých plesá srdce fanúšika Manchestru United. Vďaka Carrickovi sa vrátili ''do hry'' Ferguson, Giggs, Scholes a ďalší
FOTOGALÉRIA: Zábery, pri ktorých plesá srdce fanúšika Manchestru United. Vďaka Carrickovi sa vrátili ''do hry'' Ferguson, Giggs, Scholes a ďalší | zdroj: © TASR

Keby sa dal pretočiť čas o 10 rokov dozadu, pred zostavou Manchestru United, ktorá sa objavila v zápase na počesť Michaela Carricka, by mal rešpekt aj čerstvý obhajca triumfu v Lige majstrov z Realu Madrid. V červenej časti Manchestru, ktorá po odchode Alexa Fergusona len márne čaká na návrat slávnych rokov minulých, plesalo v nedeľu srdce každého fanúšika Red Devils.

Michael Carrick si nemohol azda vysnívať krajší zápas na jeho počesť, než bol ten, ktorá sa v nedeľu konal pred zrakom takmer 70 tisíc fanúšikov Manchestru United. Vzdať poctu 35 ročnému stredopoliarovi, ktorý strávil v klube už 11 sezón, prišli na Old Trafford veľké mená nielen miestneho futbalového giganta.



FOTOGALÉRIA: Carricka si prišli uctiť legendy Manchestru United
(zobraziť celú galériu)

Carrick nastúpil v zostave po boku hráčov, s ktorými v roku 2008 triumfoval v Lige majstrov. Na lavičku si sadol po rokoch opäť Sir Alex Ferguson, do brány sa postavil Edwin Van der Sar. V obrane nechýbala legendárna stopérska dvojica Ferdinand – Vidic, ktorých z kraja podporovali Patrice Evra či Garry Neville. V strede poľa spolupracoval kapitán Carrick s Paulom Scholesom, Ryanom Giggsom či Darrenom Fletcherom a v útoku boli ako inak Rooney a Berbatov. Chýbal snáď už len Cristiano Ronaldo, ktorý oslavuje čerstvý triumf v Champions League s Realom Madrid.



FOTOGALÉRIA: Nechýbali ani Alex Ferguson
či John Terry, opora rivala Manchestru United
(zobraziť celú galériu)

Zostavu súpera si vymyslel samotný Carrick, ktorý si vybudoval v Premier League zjavný rešpekt. Jeho pozvanie neodmietli ani ikonky veľkých rivalov Manchestru United na čele s Johnom Terrym z Chelsea a Jamie Carragherom z Liverpoolu. Dopĺňali ich Shay Given, Alex Brude, Eric Abidal, Damien Duff, Gaizka Mendieta, Marcos Senna, Robbie Keane, Michael Owen či Eidur Gudjohnsen.

Čerešničkou na torte bolo, že zápas skončil 2-2, pričom o vyrovnávajúci gól mužstva Manchestru United 2008 sa postaral v 82. minúte samotný Carrick, ktorý prepáli spoza šestnástky všetko čo mu stálo v ceste (video gólu si pozrite tu). Okrem neho skóroval za domácich ešte Nemanja Vidic a Keane s Mendietom z tímu hostí.