Main Content

POTVRDENÉ: Diego Costa nebude pokračovať v Chelsea

štvrtok, 8. jún 2017 09:59 | Autor: Jakub Vaverka

POTVRDENÉ: Diego Costa nebude pokračovať v Chelsea
POTVRDENÉ: Diego Costa nebude pokračovať v Chelsea | zdroj: © TASR

Budúcnosť španielskeho útočníka Diega Costu bola veľmi dlho v otáznikoch. Momentálne to však vyzerá, že bývalý hráč Atlética Madrid už nebude pôsobiť v londýnskej Chelsea, v ktorej sa stal v uplynulom ročníku najlepším strelcom.

Španielsky kanonier Diego Costa v uplynulom ročníku vsietil v drese Chelsea 20 gólov a veľkou mierou sa pričinil o majstrovský titul The Blues. V januári sa však vo veľkom špekulovalo o osobných problémoch, ktoré mal výbušný kanonier mať s talianskym trénerom Antoniom Contem. Obaja si vraj skočili do vlasov na tréningu, pričom Costa následne nebol nominovaný na zápas.

Automaticky sa začalo špekulovať, že Španiel prestúpi inam. Obrovský interes o jeho služby prejavili čínske kluby a Atlético Madrid. Rojiblancos však nemôžu v lete 2017 nakupovať nových hráčov, pričom záujem z Ázie má stále nejasnú podobu.

Logickým krokom sa preto javilo Costovo zotrvanie na Stamford Bridge. Španiel však v krátkom interview pre médiá šokoval celý svet futbalu, keď prehlásil, že modrej časti Londýna si už v nasledujúcej sezóne nezahrá.  „Antonio Conte mi poslal správu, v ktorej mi dal vedieť, že už v Chelsea nebudem pokračovať. To je všetko,“ priniesol Diegove slová denník Express.

„Môj vzťah s trénerom počas minulého ročníka bol vyslovene zlý. Je jednoznačné, že ma v tíme už nechce.  Momentálne som hráčom Chelsea, ale keďže ma kouč nechce, budem si musieť nájsť nový klub. Ľudia vedia, že milujem Atlético a život v Madride som si užíval.  Mám o čom rozmýšľať. Potrebujem hrať,“ zakončil jeden z najkritizovanejších hráčov v anglickej Premier League.