Main Content

Vráti sa niekedy do Argentíny? Messi prehovoril o svojej budúcnosti

piatok, 9. jún 2017 09:42 | Autor: Jakub Vaverka

Vráti sa niekedy do Argentíny? Messi prehovoril o svojej budúcnosti
Vráti sa niekedy do Argentíny? Messi prehovoril o svojej budúcnosti | zdroj: © TASR

Niet pochýb o tom, že Lionel Messi patrí medzi najlepších futbalistov všetkých čias. Nečudo, že čokoľvek prehlási, hneď to preberajú denníky po celom svete. Argentínčan najnovšie prehovoril o svojej budúcnosti.

Momentálne je témou číslo jeden v súvislosti s Leom Messi nový kontrakt v Barcelone. Po dlhých rokovaniach to vyzerá, že obe strany dospeli k vzájomnej dohode. Argentínčan by mal podpísať s FCB zmluvu do roku 2021, pričom jeho týždenný plat bude údajne na hranici 500 000 libier. Zaujímavá je aj výkupná klauzula v kontrakte, predstavuje 350 miliónov libier.

Messi v interview pre Tencent potvrdil, že jeho lojalita k Barcelone nikdy nemôže byť spochybňovaná. „Momentálne rozmýšľam len nad realitou, nad tým, že som v Barcelone,“ preberá jeho slová Football Espana. „Chcem tu dosiahnuť čo najviac titulov sa bude dať. Je to futbal, nikdy nevieme, čo sa stane ďalej. Nevieme, čo prinesie ďalší rok. Preto sa snažím ostať pokojný a postupovať postupne.“

„Ostať v Barcelone je to, čo som vždy chcel. Je to niečo, o čom som vždy sníval. Povedal som, že by som rád svoju kariéru ukončil v FC Barcelona. Uvidíme, ako to nakoniec celé dopadne,“ prehlásil Messi, ktorý pred niekoľkými rokmi tvrdil, že profesionálnu činnosť plánuje ukončiť v rodnej Argentíne. Momentálne však vyzerá  reálnejšie jeho zotrvanie v Španielsku.

Rodák z mesta Rosario sa stal v uplynulom ročníku s 54 gólmi najlepším strelcom na starom kontinente a v januári 2017 bude opäť patriť medzi adeptov na prestížne ocenenie Zlatá lopta. Leo viackrát potvrdil, že má navždy v srdci svoj prvý klub v kariére, argentínsky celok Newell´s Old Boys. Ako sa však ukazuje, Barcelona je preňho zrejme podstatnejšia.