Main Content

Matič a 50 miliónov za Bonucciho? Chelsea roztáča prestupový kolotoč

piatok, 9. jún 2017 09:55 | Autor: Jakub Vaverka

Matič a 50 miliónov za Bonucciho? Chelsea roztáča prestupový kolotoč
Matič a 50 miliónov za Bonucciho? Chelsea roztáča prestupový kolotoč | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea jasne deklarovala, že sa po zisku titulu plánuje výrazne posilniť. Modrí by totiž radi v nasledujúcom ročníku prerazili aj v prestížnej Lige majstrov. Britské médiá informujú o lukratívnej ponuke The Blues pre talianskeho šampióna.

Kormidelník Antonio Conte sa netají tým, že je veľkým obdivovateľom svojho bývalého zverenca Leonarda Bonucciho. Obranca Juventusu Turín patrí medzi najžiadanejších defenzívnych futbalistov v Európe a zoznam záujemcov o jeho služby je skutočne široký. The Blues však prišli s ponukou, ktorá sa bude Starej Dáme odmietať len veľmi ťažko.

„Chelsea je pripravená ponúknuť Juventusu Turín za stopéra Leonarda Bonucciho 48 miliónov libier a srbského záložníka Nemanju Matiča,“ píše denník The Sun. „Bonucci je vraj po prehre vo finále Ligy majstrov s Realom Madrid nešťastný a rozmýšľa nad zmenou dresu.“

Skúsený stredný obranca vraj mal mať menší konflikt s koučom Maxom Allegrim počas spomínaného finálového zápasu a medzi oboma údajne ostalo napätie. Navyše, Conte mal s Bonuccim vždy skvelý vzťah, čo by mohlo jeho prípadnému odchodu do Chelsea napomôcť. K tomu treba pripočítať záujem talianskeho šampióna o Nemanju Matiča, ktorého však The Blues doposiaľ predať nechceli.

Veľký interes o Talianove služby mali veľkokluby už počas minulého leta, pričom sa činil hlavne Manchester City. Bonucci sa však vtedy rozhodol ostať v Turíne, kde získal v skončenej sezóne ďalšie dve trofeje. Leonardo má s Juventusom podpísaný kontrakt do roku 2019, pričom jeho odhadovaná trhová čiastka predstavuje približne 60 miliónov libier.