Main Content

Harry Kane má neskromný cieľ vyhrať Zlatú loptu!

piatok, 9. jún 2017 11:52 | Autor: Squashmaster

Harry Kane má neskromný cieľ vyhrať Zlatú loptu!
Harry Kane má neskromný cieľ vyhrať Zlatú loptu! | zdroj: © TASR

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo sa podelili o posledných deväť Zlatých lôpt a ani ďalšia pravdepodobne nebude patriť niekomu inému ako jednému z tohto argentínsko-portugalského hviezdneho dua.

Toto najvyššie individuálne ocenenie by však v budúcnosti chcel získať Harry Kane, ktorý má v Tottenhame za sebou fantastickú sezónu, pretože v 30 stretnutiach zaznamenal 29 gólov a už druhýkrát v rade sa stal najlepším strelcom Premier League.

"Spravím maximum pre to, aby som vyhral Zlatú loptu. Bez akýchkoľvek pochýb to je ocenenie, po ktorom túžim. Cristiano Ronaldo vyhral Ligu majstrov a španielsku ligu, preto vyhral toto ocenenie. To isté platí pre Lionela Messiho. Nejde len o individuálne ocenenie, ale aj o tom, aby tím vyhrával trofeje a dúfam, že to dokážem v Tottenhame. Chcel by som byť v skupine tých úplne najlepších futbalistov, pretože tam ešte nepatrím. Čiastočne to môžem dokázať na medzinárodnej úrovni. Na klubovej úrovni mám za sebou niekoľko veľmi dobrých sezón, ale ak sa chcem priblížiť k zisku Zlatej lopty, musím vyniknúť aj vo veľkých momentoch a zápasoch na medzinárodnej scéne. Mám ešte iba 23 rokov a dúfam, že ma čaká ešte niekoľko futbalových rokov, počas ktorých sa budem neustále zlepšovať," povedal anglický dlháň pre goal.com.

V anglickej reprezentácii zatiaľ Harry Kane nastúpil v sedemnástich zápasoch a skóroval päťkrát.