Main Content

Vedenie Las Vegas Golden Knights sa vyjadrilo k možnosti zisku Ovečkina a Kovaľčuka

sobota, 10. jún 2017 13:57 | Autor: Dávid Lech

Vedenie Las Vegas Golden Knights sa vyjadrilo k možnosti zisku Ovečkina a Kovaľčuka
Vedenie Las Vegas Golden Knights sa vyjadrilo k možnosti zisku Ovečkina a Kovaľčuka | zdroj: © TASR

Nováčik NHL Las Vegas Golden Knights pilne pracuje na tvorení kádra pre nasledujúci ročník. Čoraz viac sa v súvislosti so „zlatými rytiermi“ spájajú aj dve ruské superhviezdy Alexander Ovečkin a Iľja Kovaľčuk.

Generálny manažér George McPhee má pred začiatkom prestupového obdobia niekoľko es v rukáve. K dispozícii má množstvo priestoru pod platovým stropom a na stole desiatky ponúk od ostatných klubov National Hockey League. 58-ročný muž buduje súpisku nového tímu NHL od úplných základov a s tímom z Las Vegas sa čoraz viac spájajú najrôznejšie hokejové mená.

Okrem iného sa v zámorí šušká o možnom príchode dvoch ruských elitných kanonierov Alexandra Ovečkina Iľju Kovaľčuka. Zisk prvého menovaného dáva z pohľadu Golden Knights zmysel. Ovečkin je veľký marketingový ťahák a navyše, bol to práve McPhee, ktorý hviezdneho Rusa draftoval vo Washington Capitals a stál pri prvých zámorských krôčikoch 31-ročného ostrostrelca.

Spojenie Ovečkin – Las Vegas je tak logické a podobné špekulácie tak očakával aj samotný generálny manažér novopečeného tímu zámorskej profiligy. „Vzhľadom k nášmu vzťahu ma to neprekvapuje. Nemyslím si, že sa niečo také stane. Na sedadlách vo Washingtone je príliš veľa dresov s číslom 8, aby vymenili takéhoto hráča,“ tvrdí McPhee pre oficiálnu stránku ligy nhl.com.

Generálny manažér Capitals Brian MacLellan pre zámorské médiá pripustil, že odchod Ovečkina je reálny, no nie je príliš aktuálny. Čoraz viac sa hovorí aj o možnosti návratu Iľju Kovaľčuka z KHL. Las Vegas patria medzi horúcich kandidátov na zisk kanoniera SKA Petrohrad, ktorého práva vlastni New Jersey Devils: „Nemali sme žiadne diskusie , ktoré by viedli k hráčovi ako Kovaľčuk. Budeme sa obhliadať po mladších hráčoch.

Las Vegas si prepych v podobe odmietnutia príchodu Kovaľčuka či Ovečkina môže dovoliť. Od 18. do 21. júna si budú môcť vybrať na expanznom drafte hráčov z ostatných tridsiatich klubov NHL. Tímy môžu ochrániť sedem útočníkov, troch obrancov a jedného brankára alebo ôsmich korčuliarov a jedného brankára.

Na prestupovom trhu tak bude tento rok poriadne horúco, čo potvrdzujú aj slová McPheeho: „Množstvo tímov nám ponúka svoje veľké kontrakty a dobre viem, aké to je byť na druhej strane a byť pod tiažou platového stropu. Je ťažké vymeniť takého kontrakty, budeme ale hľadať tie najlepšie ponuky a vyberieme niekoľko z nich za tú najlepšiu cenu.