Main Content

Paul Pogba sa rozhovoril o prvej sezóne v United a o vzťahu s Josem Mourinhom

sobota, 10. jún 2017 14:44 | Autor: Squashmaster

Paul Pogba sa rozhovoril o prvej sezóne v United a o vzťahu s Josem Mourinhom
Paul Pogba sa rozhovoril o prvej sezóne v United a o vzťahu s Josem Mourinhom | zdroj: © TASR

Paul Pogba sa prestupom z Juventusu Turín do Manchestru United za 89 miliónov libier stal najdrahším hráčom futbalovej histórie.

V prvej sezóne na Old Trafforde skončil Pogba s United až na šiestom mieste v anglickej lige, ale Manchestru sa podarilo triumfovať v Európskej lige, čím si zabezpečil účasť v budúcoročnej Lige majstrov. O úvodnej sezóne sa v rozhovore pre britský denník The Independent rozhovoril francúzsky reprezentant.

"José Mourinho je The Special One, pretože vyhráva. Niekedy robí extrémne vecí. Napríklad pred zápasom proti Chelsea zmenil našu taktickú formáciu tesne pred výkopom.  Nikdy predtým sme túto formáciu netrénovali, ale v konečnom dôsledku to bol vydarený ťah. Bolo to niečo mimoriadne. Vo svojej prvej sezóne na Old Trafforde získal Mourinho tri trofeje, to je taktiež niečo špeciálne. Mourinho si svoju prezývku zaslúži. Je to tréner, ktorý má blízky vzťah s hráčmi. Osobne ma privítal, porozprávali sme sa a od prvého momentu som z neho mal veľmi dobrý pocit. Veril mi a obraňoval ma. To je to, čo potrebuje každý hráč," chválil Pogba svojho trénera.

Najdrahší futbalista sveta sa vyjadril aj k samotnej sezóne a jeho výkonom: "Moja prvá sezóna v Manchestri bola dobrá, ale zároveň dosť komplikovaná. Musel som sa prispôsobiť anglickému futbalu. Neabsolvoval som prípravu, o to to bolo zložitejšie. Je pravda, že naše výsledky neboli také dobré v aké sme dúfali, ale dosiahli sme naše ciele. V konečnom dôsledku to bola úspešná sezóna," zhodnotil Pogba.