Main Content

HC Košice s významnou posilou. Prichádza hokejista draftovaný Chicagom Blackhawks

sobota, 10. jún 2017 19:05 | Autor: TASR

HC Košice s významnou posilou. Prichádza hokejista draftovaný Chicagom Blackhawks
HC Košice s významnou posilou. Prichádza hokejista draftovaný Chicagom Blackhawks | zdroj: Twitter

Košice 10. júna (TASR) - Kanadský hokejový útočník David Pacan sa stal novou posilou HC Košice. Pre košický klub je to prvý hráč zo zámoria v histórii klubu. "Oceliari" o novej posile informovali na oficiálnej stránke.

Košický klub hľadal vhodného adepta na post stredného útočníka a situáciu vyriešil angažovaním robustného Kanaďana. "David patril v minulej sezóne k najlepšie bodujúcim hráčom v celej ECHL. Bude to jeho prvé pôsobenie v európskom tíme. Má dobrý hokejový vek a verím, že náš klub bude pre neho novou výzvou v jeho hokejovej kariére. K nášmu mužstvu sa pripojí 1. augusta," uviedol pre klubovú stránku športový manažér HC Košice Pavol Zůbek.

Pacan doteraz pôsobil v nižších zámorských súťažiach. V ročníku 2016/2017 odohral 79 zápasov v ECHL za Brampton Beast a získal v nich celkovo 86 kanadských bodov (43 gólov, 45 asistencií). Objavil sa aj v tíme AHL Syracuse Crunch a v šiestich zápasoch dosiahol bilanciu 0+2. V roku 2009 ho draftoval klub Chicago Blackhawks v 6. kole zo 177. miesta, no v slávnej súťaži doteraz nenastúpil.