Main Content

Operácia Bellerín: Barcelona chce zopakovať prestup Fabregasa

nedeľa, 11. jún 2017 10:11 | Autor: Jakub Vaverka

Operácia Bellerín: Barcelona chce zopakovať prestup Fabregasa
Operácia Bellerín: Barcelona chce zopakovať prestup Fabregasa | zdroj: © TASR

Vedenie FC Barcelona chce v budúcej sezóne získať viac, ako len jednu trofej, preto Katalánci hľadajú vhodných hráčov, ktorí by doplnili ich káder. Hlavným prestupovým cieľom FCB má byť momentálne Hector Bellerín z Arsenalu.

Barcelona urobí v letnom prestupovom období všetko preto, aby získala svojho odchovanca Hectora Bellerína, ktorého pustila preč v mladom veku. Hráč dostal príležitosť v akadémii Arsenalu a následne v prvom mužstve pod vedením francúzskeho trénera Arsenea Wengera. Po pár kvalitných sezónach v A tíme sa oňho Katalánci začali opäť zaujímať.

Tento prípad pripomína déjá vú z roku 2011. Katalánci vtedy robili všetko, preto, aby získali Cesca Fabregasa. Fabregas v tom čase patril medzi opory Kanonierov, no volanie materského klubu bolo jednoducho silnejšie a rozhodol sa dať Arsenalu košom. Na niečo podobné sa Barcelona spolieha aj v prípade Bellerína.

​Denník Mundo Deportivo tvrdí, že „operácia Bellerín“ je vo viacerých ohľadoch podobná ako „operácia Fabregas“. Navyše, Arsenal nebude v nasledujúcom ročníku pôsobiť v prestížnej Lige majstrov, čo môže v hráčovom rozhodovaní sa zohrať dôležitú úlohu. Svoj pohľad k tomu pridal aj samotný Bellerín.

„Pravdou je, že všetci hráči na najvyššej úrovni chcú zápoliť v Lige majstrov. O to viac, keď v tejto súťaži hráte po minulé roky. My sme sa tam nekvalifikovali a to je niečo, čo treba napraviť. Ako som však povedal, je to pre hráčov veľmi dôležitá súťaž,“ prehovoril odchovanec barcelonskej akadémie La Masia.