Main Content

Oilers stále hľadajú náhradu za Sekeru. Prísť by mohol skúsený veterán z KHL

nedeľa, 11. jún 2017 13:44 | Autor: Dávid Lech

Oilers stále hľadajú náhradu za Sekeru. Prísť by mohol skúsený veterán z KHL
Oilers stále hľadajú náhradu za Sekeru. Prísť by mohol skúsený veterán z KHL | zdroj: © TASR/Twitter

Edmonton Oilers stále hľadá náhradu do obrany za zraneného Andreja Sekeru. Jednou z možností je aj angažovanie skúseného veterána z Kontinentálnej hokejovej ligy.

Roztrhané väzy v kolene pripravia obrancu Andreja Sekeru o 6 až 9 mesiacov. Slovák sa vráti do hry najskôr v novembri a vedenie Edmontonu Oilers potrebuje za jedného z kľúčových obrancov nájsť náhradu. Hovorilo sa o možnom príchode českého beka Jana Ruttu, ktorý ale uprednostnil angažmán v Chicagu Blackhawks.

V zámorí sa špekulovalo aj o prestupe Zdena Cháru, no výmena kapitána Bostonu Bruins nie je veľmi reálna. Čoraz viac sa tak hovorí o tom, že Sekeru v tíme „olejárov“ by mohol na niekoľko mesiacov nahradiť skúsený Kanaďan Chris Lee. 36-ročný skúsený bek pôsobil posledné štyri ročníky v KHL, kde sa radil medzi najlepších ofenzívnych zadákov súťaže.

Počas zámorskej kariéry sa nikdy nedokázal presadiť v NHL a po sezóne 2009/2010 sa rozhodol odísť do Európy, kde si pred pôsobením v KHL zahral dva roky v Nemecku a jeden rok strávil vo Švédsku. Vďaka veľmi kvalitným výkonom na tohtoročných MS v hokeji o 36-ročného veterána začali prejavovať záujem kluby NHL. „Je skvelý korčuliar. Je veľkým špecialistom na presilové hry. Nehovorím to negatívne, lebo môžete mať pocit, že zanedbáva hru vo vlastnej tretine. Chris našiel svoju hru trochu neskôr. Nikdy nehral v NHL, prišiel do Európy a tam sa našiel. Je šikovný na puku a na ľade vytvára krásne kombinácie,“ opisuje hru čerstvého vicemajstra sveta zo svetového šampionátu asistent generálneho manažéra Kanady Sean Burke.

Stránka thehockeynews.com prišla s informáciou, že Lee by mal byť ideálnou náhradou za Sekeru: „Oilers potrebujú náhradu za zraneného Sekeru. Lee by dieru po Slovákovi mohol vyplniť spolu s Krisom Russellom. Generálny manažér Oilers Peter Chiarelli má záujem o predĺženie zmluvy s Russelom, ktorý môže hrať na ľavej i pravej strane.“ O Leeho služby údajne prejavilo záujem hneď viacero celkov a v najbližších týždňoch by sa mala situácia ohľadom skúseného harcovníka vyjasniť. Dostupné informácie hovoria, že Lee už informoval vedenie doterajšieho zamestnávateľa z Metallurgu Magnitogorsk o odchode z KHL. Na staré hokejové kolená si chce splniť sen o pôsobení v najlepšej hokejovej lige sveta.