Main Content

Fanúšikovia Nashvillu vypísali petíciu proti Sidneymu Crosbymu

nedeľa, 11. jún 2017 17:38 | Autor: Dávid Lech

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: © TASR

Fanúšikovia Nashvillu Predators sa búria proti Sidneymu Crosbymu. Aktuálne dokonca zbierajú petičné podpisy proti kapitánovi Pittsburghu Penguins.

Sidney Crosby sa v piatom finálovom zápase proti Nashvillu (opäť) dostal do konfliktu s P.K. Subbanom. Kým dobre známy provokatér sa Crosbymu snažil ohnúť rukami členok do neprirodzenej polohy, kapitán „tučniakov“ medzitým beka Predators udieral do hlavy. Z celého incidentu vyviazli obaja menovaní bez trestu a rozhodcova píšťalka ostala nemá aj po tom, čo aktuálne najväčšia osobnosť ligy hodila počas hry fľašu na ľad.

Priaznivci Nashvillu Predators sa tak dožadujú spravodlivosti. Na internetovej stránke change.org vytvorili virtuálnu petíciu, v ktorej sa dožadujú dištancu pre Sidneyho Crosbyho až do konca finálovej série: „Vylúčiť Sidneyho Crosbyho pre zvyšok finále Stanley Cupu,“ znie nadpis petície autorky Alexandry Haidovej, ktorá sa odvoláva na „nedávne udalosti v piatom zápase finále Stanley Cupu v roku 2017, t.j. štuchanie do Subbanovej hlavy bez vylúčenia a hodenia fľaše s vodou na ľad počas hry.

Vedenie zámorskej profiligy sa ale zrejme nad podobnými aktivitami fanúšikov len pousmeje. Haidová navyše za tri dni doposiaľ vyzbierala len 1240 podpisov, no ani niekoľkonásobne vyšší počet by podľa všetkého v rozhodnutí NHL netrestať Crosbyho nezmenil nič. Rovnakú petíciu by mohli vypísať fanúšikovia Pittsburghu voči správaniu Subbana a pod. – v trestaní hráčov by razom nastala obrovská anarchia. Už dnes v noci sa odohrá zápas č. 6, v ktorom môžu „tučniaci“ definitívne rozhodnúť o obhajobe titulu. Na ľade „predátorov“ to budú mať pekelne ťažké. Pens čaká rozvášnený dav fanúšikov, ktorí sa budú už tradične snažiť rozladiť najväčšie hviezdy súpera hanlivými pokrikmi, bučaním či hádzaním predmetov do priestoru striedačky, ako to ukázali v poslednom domácom súboji.