Main Content

Mal by Detroit chrániť Tomáša Tatara v expanznom drafte? V zámorí vyniesli verdikt

pondelok, 12. jún 2017 13:57 | Autor: Dávid Lech

Mal by Detroit chrániť Tomáša Tatara v expanznom drafte? V zámorí vyniesli verdikt
Mal by Detroit chrániť Tomáša Tatara v expanznom drafte? V zámorí vyniesli verdikt | zdroj: © TASR

Tímom NHL sa skracuje čas na vytvorenie zoznamu chránených hráčov pred expanzným draftom. V zámorí sa zamýšľajú nad tým či by mal Detroit Red Wings chrániť Slováka Tomáša Tatara.

Do 17. júna 2017 musí všetkých 30 klubov predložiť vedeniu NHL zoznam hokejistov, ktorých chce chrániť pred expanzným draftom, na ktorom si bude nováčik z Las Vegas vyberať z jednotlivých celkov hráčov pre sezónu 2017/2018. Tímy majú na výber dve alternatívy: môžu ochrániť 7 útočníkov, 3 obrancov a 1 brankára alebo môžu ísť cestou ochrany ľubovoľných 8 korčuliarov a 1 brankára.

Slovenskému útočníkovi Tomášavi Tatarovi o chvíľu vyprší súčasný kontrakt a 1. júla sa stane obmedzeným voľným hráčom. Americký klub sa s rodákom z Ilavy stále nedohodol na novom kontrakte a tak existuje reálna možnosť, že o neho môže prísť bez akejkoľvek náhrady.

Vyvstáva tak otázka či Detroit Red Wings má zaradiť Tatara na list chránených hráčov pred expanzným draftom. „Neexistuje žiadny dôvod na to, aby Detroit odkryl na drafte Tatara. Bolo by nezmyselné stratiť vzácneho hráča prakticky zadarmo. Ken Holland sa bude snažiť v lete urobiť priestor na jeho podpísanie. Navyše, ak by sa ho Wings rozhodli poslať preč, niekoľko tímov by za neho mohlo ponúknuť slušné odstupné,“ píše stránka lastwordonhockey.com.

Slovák sa v úvode sezóny trápil, no v záverečných týždňoch sezóny napriek zdravotným problémom s ramenom predvádzal v drese „červených krídel“ výborné výkony. V ročníku nastúpil do všetkých 82 zápasov a so 46 kanadskými bodmi sa stal najproduktívnejším Slovákom sezóny. S 25 gólmi bol zároveň najlepším strelcom tímu. Vďaka kvalitným výkonom by si mohol od Detroitu vyslúžiť nový dlhodobý a lukratívnejší kontrakt. V lete mu vyprší trojročná dohoda v hodnote 8,25 miliónov USD.