Main Content

Coutinho sa vyjadril k fámam o prestupe do Barcelony

utorok, 13. jún 2017 11:17 | Autor: Squashmaster

Coutinho sa vyjadril k fámam o prestupe do Barcelony
Coutinho sa vyjadril k fámam o prestupe do Barcelony | zdroj: © TASR

Brazílčan Coutinho má za sebou najlepšiu sezónu v drese Liverpoolu, keď v rámci Premier League zaznamenal 13 gólov a 7 asistencií, preto niet divu, že spájaný s prestupom do FC Barcelona.

Brazílsky reprezentant Philippe Coutinho patril k najlepším hráčom nielen FC Liverpool, ale aj celej anglickej ligy. O záujme katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona o služby tohto 25-ročného stredopoliara sa vie už dlhší čas, avšak samotný Coutinho znova prízvukoval, že na Anfield Road je spokojný a nemá v pláne sa sťahovať na slávny Nou Camp.

"Hovoriť o tejto otázke je komplikované. S Liverpoolom mám platnú zmluvu až do roku 2022. Preto sa momentálne sústredím na súčasnosť a národný tím," povedal Coutinho pre portál goal.com.

Poklonu Coutinhovi zložil aj tréner brazílskej reprezentácie Tite, ktorý povedal: "Je pre mňa úplne pochopiteľné, že sa o Coutinha zaujíma klub ako FC Barcelona. Nechcem byť neskromný, ale kto by nechcel hráča Coutinhových kvalít, s jeho magickými schopnosťami, inovatívnosťou a kreativitou a nevídanou schopnosťou zmeniť rytmus?," povedal Tite.

Coutinho prestúpil na Britské ostrovy v roku 2013 z talianskeho Interu Miláno a v drese The Reds zatiaľ nastúpil 138-krát, pričom strelil 34 gólov. Coutinho bude mať príležitosť v budúcej sezóne zabojovať aj v prestížnej Lige majstrov, pretože Liverpoolu sa napokon podarilo vybojovať štvrtú priečku v anglickej lige.