Main Content

VSS Košice sa do Fortuna ligy neprihlásia! Hrozí klubu koniec?

utorok, 13. jún 2017 12:01 | Autor: Filip Chudý

VSS Košice sa do Fortuna ligy neprihlásia! Hrozí klubu koniec?
VSS Košice sa do Fortuna ligy neprihlásia! Hrozí klubu koniec? | zdroj: © TASR

Víťaz druhej ligy VSS Košice sa podľa najnovších správ do najvyššej súťaže neprihlási, navyše majiteľ klubu Blažej Podolák ho údajne prestane podporovať.

FC VSS Košice sa má do dnešnej polnoci vyjadriť, či sa prihlási do Fortuna ligy, čím by zároveň splnili všetky ekonomické a infraštruktúrne podmienky, lenže podľa najnovších informácií nielenže sa neprihlásia, ale dokonca majiteľ klubu Blažej Podolák prestane podporovať klub.

„Prezident VSS Blažej Podolák už nebude ďalej ťahať a ešte viac zadlžovať klub, do ktorého sa mu nepodarilo za viacero rokov existencie získať žiadneho investora. Nevyšlo to ani v spojitosti so Zenitom Petrohrad, rokovania s ktorým košický klub potvrdil, no podľa slov z vedenia VSS komplikácie nastali po tom, ako v ruskom veľkoklube nastali zmeny vo funkcionárskom zložení,“ píše sa na webe kosicednes.sk.

Predchodca VSS MFK Košice nedostali pred dvoma rokmi licenciu na Fortuna ligu, keďže nedokázali uhradiť svoje dlhy. Tie sa majú podľa viacerých správ stále nabaľovať, o čo sa zaujímala aj FIFA v spojitosti so zahraničnými hráčmi. „Ako uvádza denník Šport, až vo výške 144-tisíc eur sa pohybuje orientačná suma, ktorú Košičania dlhujú svojim bývalým hráčom a trénerom, no keďže komora ešte v niektorých prípadoch  nerozhodla, tento menoslov bude zrejme ešte dlhší. K tomu si prirátajme aj ,sekeryʽ voči Sociálnej poisťovni (16 442,04 eur), daňovému úradu (6 030,42 eur) a Všeobecnej zdravotnej poisťovni (v tomto kontexte zanedbateľná suma 860,75 eur),“ konštatoval portál kosicednes.sk

Ako problém sa navyše javilo aj to, že by Košičania nemali kde najvyššiu súťaž hrávať. Čo bude s košickým VSS ďalej, je nateraz otázne. Čo sa týka postupujúceho do Fortuna ligy, ak Košice o ňu neprejavia záujem, miestenka sa presunie na druhého v druhej lige, ktorým je FC Nitra.