Main Content

Slovenská prestupová bomba: Slovan ulovil Hološka!

utorok, 13. jún 2017 13:38 | Autor: Filip Chudý

Slovenská prestupová bomba: Slovan ulovil Hološka!
Slovenská prestupová bomba: Slovan ulovil Hološka! | zdroj: skslovan.com

Bratislavský Slovan získal svoju druhú letnú posilu a druhú smerom do ofenzívy. Belasým sa upísal Filip Hološko!

Jeden z najväčších slovenských prestupov tohto leta sa upiekol už teraz. ŠK Slovan Bratislava podpísal dvojročnú zmluvu s útočníkom Filipom Hološkom. Skúsený 33-ročný útočník prichádza k belasým z kádra austrálskeho majstra FC Sydney, s ktorým sa nedohodol na podmienkach novej zmluvy, keďže mu klub ponúkol horšie finančné podmienky, s čím nesúhlasil.

Hološko nedávno vstúpil do Klubu ligových kanonierov, pričom ako prvý strelil všetkých 100 ligových gólov mimo Slovenska, aktuálne ich má na konte 105. „Sme veľmi radi, že sme dospeli k dohode s Filipom Hološkom a podpísali s ním dvojročnú zmluvu. Je to hráč vysokých kvalít, ktorý pre nás bude veľmi cennou posilou. Rokovania boli rýchle a obojstranne korektné. Filip je agresívny typ futbalistu, môže hrať na pozícii hrotového útočníka i krídelníka. Fanúšikovia ho určite dobre poznajú z reprezentácie i predošlých klubov, kde sa mu strelecky darilo. Má za sebou vydarenú sezónu, so Sydney sa radoval zo zisku titulu, čo len dokazuje jeho kvality. Verím, že angažmán v Slovane mu dopomôže aj k návratu do reprezentačného dresu, keďže na Slovensku bude viac na očiach. Filipa u nás vítam a verím, že sa mu bude dariť,“ vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. pre skslovan.com.

„Som šťastný, že som podpísal zmluvu s najúspešnejším slovenským klubom. Mal som rôzne ponuky z Turecka, no pre Slovan rozhodlo, že je to veľký a slávny klub, ktorý má vždy vysoké ambície. Získal som tri tituly v zahraničí, teraz túžim po štvrtom titule so Slovanom Bratislava. Mojou úlohou bude dávať góly a pomôcť mužstvu k úspechom v lige i pohári. Strelil som viac než sto gólov v zahraničných ligách, teraz prichádza čas skórovať aj v domácej súťaži,“ povedal pre klubový web Filip Hološko, ktorý doteraz hrával v Česku (Liberec), Turecku (Manisaspor, Besiktas, Istanbul BB, Rizespor) a spomínanej Austrálii.