Main Content

Daňo nemá zďaleka vyhrané. Vo Winnipegu si zahrať vôbec nemusí

streda, 14. jún 2017 09:32 | Autor: Dávid Lech

Daňo nemá zďaleka vyhrané. Vo Winnipegu si zahrať vôbec nemusí
Daňo nemá zďaleka vyhrané. Vo Winnipegu si zahrať vôbec nemusí | zdroj: © TASR

Marko Daňo včera podpísal s Winnipegom Jets nový ročný kontrakt. Jeho zmluva napovedá, že Slovák nemá ani zďaleka vyhrané.

Talentovaný slovenský útočník Marko Daňo sa mal stať 1. júla 2017 voľným hráčom. Vedenie Winnipegu Jets, kam prišiel v rámci prestupu z Chicaga Blackhawks, ale včera ohlásilo podpis ročného kontraktu s 22-ročným krídelníkom. Rodák z rakúskeho Eisenstadtu si zarobí 875 000 USD.

Úvod sezóny strávil Daňo na farme, neskôr dostal šancu v prvom tíme, no počas ročníka ho limitovalo aj zranenie, ktoré ho pripravilo o takmer tretinu základnej časti. V 38 stretnutiach pozbieral 11 kanadských bodov za bilanciu 4+7.

Počas troch rokov bol už dvakrát vymenený, keď najprv ako 27ička draftu Columbusu Blue Jackets putoval do Chicaga Blackhawks. V americkom tíme sa dlho neohrial a bol vymenený do kanadského tímu, ktorý s ním síce podpísal ročnú zmluvu, no krátkodobý kontrakt nenasvedčuje tomu, že by s ním „tryskáči“ počítali do budúcna.

Klub potreboval naplniť potrebnú kvótu hráčov spĺňajúcich podmienky pre expanzný draft – nováčikovi z Las Vegas musí okrem iného ponúknuť dvoch hokejistov, ktorí majú platný kontrakt pre sezónu 2017/2018 a taktiež odohrali minimálne 40 zápasov v uplynulej sezóne alebo minimálne 70 zápasov v posledných dvoch ročníkoch NHL. Daňo má za sebou za posledné dve sezóny 72 odohraných duelov v profilige, v ktorých pozbieral 21 kanadských bodov (9+12).

S veľkou pravdepodobnosťou tak Jets ponúknu Daňa „zlatým rytierom.“ Daňo je perspektívnym útočníkom, ktorý by sa Vegas mohol hodiť. Budúcnosť slovenského útočníka je tak napriek podpisu kontraktu stále pomerne neistá.