Main Content

Nečakaný zvrat: VSS Košice sa prihlásili do Fortuna ligy!

streda, 14. jún 2017 09:58 | Autor: Filip Chudý

Nečakaný zvrat: VSS Košice sa prihlásili do Fortuna ligy!
Nečakaný zvrat: VSS Košice sa prihlásili do Fortuna ligy! | zdroj: © TASR

FC VSS Košice sa nakoniec prihlásili do najvyššej súťaže. Ako sa bude postupovať v tomto prípade?

Počas utorka sa šírilo viacero správ, ktoré tvrdili, že FC VSS Košice sa neprihlási do Fortuna ligy, dokonca sa to objavilo aj na oficiálnej stránke klubu, kde sa okrem iného napísalo toto: „Za týchto všetkých okolností a situácie, ktoré sa diali okolo nášho klubu sa  nedá realizovať ďalšie pokračovanie klubu a preto Vám oznamujeme, že klub FC VSS Košice, a.s. nepodá prihlášky na ďalšiu sezónu ani na jedno mládežnícke mužstvo ako aj A mužstvo seniorov. To znamená, že k 30.06.2017 ukončuje svoju športovú činnosť a keďže je to obchodná spoločnosť, bude pokračovať v zmysle obchodného zákonníka SR.“ Je pod tým podpísaný Blažej Podolák, prezident FC VSS Košice.

Lenže všetko je nakoniec inak, čo potvrdila oficiálna stránka Únie ligových klubov (ÚLK), ktorá riadi Fortuna ligu. „Víťaz II. ligy 2016/17 FC VSS Košice napriek vyhláseniu o konci fungovania klubu napokon podal prihlášku do nasledujúceho ročníka Fortuna ligy,“ píše sa na fortunaliga.sk.

„V utorok večer krátko pred uplynutím termínu sme prostredníctvom elektronickej pošty od predstaviteľov FC VSS dostali prihlášku do Fortuna ligy i podpísanú zmluvu o účasti v najvyššej súťaži. Znamená to, že Licenčná komisia SFZ v rámci skráteného licenčného konania posúdi do 19. júna pripravenosť  FC VSS, ale aj ďalších dvoch druholigistov, na pôsobenie v najvyššej súťaži. Termín na predloženie požadovanej dokumentácie uplynul takisto včera, a to nielen pre FC VSS Košice, ale aj pre ďalšie dva kluby II. ligy, teda FC Nitra a MFK Skalica. My, samozrejme, máme záujem na tom, aby sa táto záležitosť vyriešila čo najrýchlejšie, ale zároveň aby bol nováčik schopný plniť si všetky záväzky, či už infraštruktúrne alebo finančné, vyplývajúce z účasti vo Fortuna lige. Po posúdení dokumentácie Licenčnou komisiou SFZ sa touto otázkou bude zaoberať Prezídium Únie ligových klubov na svojom riadnom zasadnutí 21. júna 2017. Práve na tomto zasadnutí budeme riešiť aj otázku postupujúceho do Fortuna ligy,“ povedal pre fortunaliga.sk k aktuálnemu vývoju situácie výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.