Main Content

Reakcie z táborov Slovana a AS Trenčín na žreb predkola Európskej ligy

pondelok, 19. jún 2017 14:05 | Autor: TASR

Reakcie z táborov Slovana a AS Trenčín na žreb predkola Európskej ligy
Reakcie z táborov Slovana a AS Trenčín na žreb predkola Európskej ligy | zdroj: © TASR

Prečítajte si reakcie zástupcov slovenských klubov na výsledok žrebu prvého predkola Európskej ligy.

Reakcia z tábora slovenského futbalového klubu AS Trenčín na žreb 1. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018, ktorý Trenčínu za súpera určil gruzínsky klub Torpedo Kutaisi:

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Gruzínsky tím je pre nás tak trochu neznámou. Kutaisi je dosť od ruky, od Trenčína je vzdialené okolo 3000 kilometrov. Informácie o našom súperovi budeme čerpať od nášho hráča Giorgiho Beridzeho i od Jožka Kontíra, ktorý je asistentom Vlada Weissa pri gruzínskej reprezentácii. Kutaisi má tím zložený z vlastných odchovancov. V odvete si musíme dať pozor na stravu. Viem, že pred tromi či štyrmi rokmi tam hrala Žilina a jej futbalisti mali žalúdočné problémy. Považujem za miernu výhodu, že v prvom zápase hráme doma. Musíme byť efektívni smerom dopredu a ostražití v defenzíve."

Reakcia z tábora slovenského futbalového klubu Slovan Bratislava na žreb 1. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018, ktorým je arménsky Pjunik Jerevan:

Richard Trutz, marketingovo-športový riaditeľ Slovana: "Z tých piatich súperov, čo sme mohli dostať je Pjunik ešte v poriadku. Mohli sme ísť do Gruzínska a aj Široki Brijeg je nepríjemný. Už vieme, že skončili v lige štvrtí a majú mladý tím. Teraz naši tréneri dostali úlohu nájsť o súperovi informácie. V Arménsku to nebude jednoduché, bude tam vysoká vlhkosť vzduchu a veľké teploty, ale podmienky budú pre oboch rovnaké. Môžem povedať, že naši hráči sú pripravení podať jeden 100-percentný a profesionálny výkon, aby sme postúpili do 2. predkola."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Akceptujeme výsledok žrebu. Sme v strede letnej prípravy, takže zatiaľ nevieme veľa o tomto súperovi. Jerevan si zanalyzujeme a postupne sa na nich začneme pripravovať. Určite si na videu pozrieme aj niekoľko zápasov Pjuniku. Do Arménska je to ďaleko, ale rovnako dlhá cesta čaká súpera sem do Bratislavy, takže túto otázku neriešim. Rovnako nepovažujem za dôležité, že hráme prvý zápas doma. Sú to dva zápasy po deväťdesiat minút, v ktorých treba ukázať, že sme lepší a postúpiť."