Main Content

Dani Alves sa pustil do porovnávania Maradonu a Messiho. ''Božského'' Diega neváhal skritizovať

sobota, 17. jún 2017 08:51 | Autor: Jakub Vaverka

Dani Alves sa pustil do porovnávania Maradonu a Messiho. ''Božského'' Diega neváhal skritizovať
Dani Alves sa pustil do porovnávania Maradonu a Messiho. ''Božského'' Diega neváhal skritizovať | zdroj: © TASR

Brazílsky obranca Dani Alves patrí medzi futbalistov, ktorí často poskytujú svoj názor na rozličné témy. Aktuálne sa tento skúsený bek Juventusu Turín vyjadril k porovnaniu Lionela Messiho a Diega Maradonu.

Diego Maradona dokráčal v roku 1986 s Argentínou k víťazstvu na majstrovstvách sveta a stal sa legendou. Lionel Messi je päťnásobný najlepší futbalista na svete a každoročne dáva veľký počet gólov. „Maradonu som v akcii príliš nevidel, preto nemôžem hodnotiť niečo, v čom nemám prehľad. Messi má skvelý a nespochybniteľný dar,“ prináša Brazílčanove slová portál ​Goal.

„Ako vôbec porovnať Messiho s Maradonom? Koľko Zlatých lôpt má Maradona? Pri všetkom rešpekte k Diegovi Maradonovi, príliš by som sa nechválil tým, že som vyhral MS vďaka gólu rukou. Stal sa kvôli tomu slávny. Rešpektujem ho, no pre mňa osobne nie je správnym vzorom pre generáciu športovcov,“ nebral si servítku pred ústa brazílsky reprezentant.

Lionel Messi je často považovaný za najlepšieho futbalistu celej histórii, avšak podľa kritikov, na to, aby bol najlepší zo všetkých musí vyhrať s Argentínou veľký turnaj. Na MS 2014 a Copa América 2015 a 2016 zažil finálové prehry, pričom poslednú veľkú šancu zrejme bude mať na MS 2018 v Rusku. Maradona sa stal vďaka triumfu na MS v rodnej krajine idolom mnohých generácií, barcelonský útočník je v domovine prevažne kritizovaný.