Main Content

Christián Jaroš je pripravený na NHL, chváli Slováka jeho zamestnávateľ

sobota, 17. jún 2017 19:02 | Autor: Dávid Lech

Christián Jaroš je pripravený na NHL, chváli Slováka jeho zamestnávateľ
Christián Jaroš je pripravený na NHL, chváli Slováka jeho zamestnávateľ | zdroj: © TASR

Christián Jaroš sa rozhodol opustiť Švédsko a skúsiť sa pobiť o miesto v prvom tíme Ottawy Senators. Vedenie kanadského klubu nedávno prehlásilo, že Slovák je pripravený na hru v NHL.

Košického rodáka draftovala organizácia Ottawy Senators v roku 2015 v piatom kole z celkovej 139. pozície. Slovák sa rozhodol ďalej hokejovo napredovať vo Švédsku a tvrdá práca v tíme Luley začína prinášať ovocie. Kanadský celok mu ponúkol nováčikovský kontrakt a 21-ročný bek sa v lete pobije o miesto v prvom tíme Senators.

Potešujúce vyjadrenie novinárovi The Hockey News Murraymu Pamovi prezradil generálny manažér Ottawy, Pierre Dorion, že sa „neobáva straty obrancu na expanznom drafte, keďže ho teší progres Harpura a Englunda. Thomas Chabot a Christián Jaroš sú už taktiež pripravení na hru v NHL.

Finalistu Východnej konferencie zrejme opustí jeden z obrannej dvojice Cody Ceci – Mark Methot, keďže skúsený zadák Dion Phaneuf sa rozhodol nezrieknuť sa klauzuly o nevymeniteľnosti, vďaka ktorej by mohol byť ponúknutý nováčikovi z Las Vegas Golden Knights.