Main Content

Hviezda New Yorku Rangers na odchode. Klub chce získať posilu do obrany

sobota, 17. jún 2017 19:41 | Autor: Dávid Lech

Hviezda New Yorku Rangers na odchode. Klub chce získať posilu do obrany
Hviezda New Yorku Rangers na odchode. Klub chce získať posilu do obrany | zdroj: © TASR

Vedenie New Yorku Rangers sa rozhodolo obchodovať s jednou z opôr ofenzívy. Získať chcú posilu do obrany. Do boja o hráča „jazdcov“ sa zapojili hneď tri kluby.

26-ročný center Derek Stepan štyrikrát v rade pokoril 50-bodovú hranicu a posledné roky patrí medzi najväčšie opory New Yorku Rangers. Na Manhattane plní aj funkciu asistenta kapitána, no ani to ho podľa najnovších informácií neuchráni od výmeny. Od novej sezóny mu má v zmluve vstúpiť v platnosť klauzula o nevymeniteľnosti bez jeho súhlasu a vedenie klubu chce situáciu využiť a čo najskôr Američana vymeniť.

Informáciu priniesol na sociálnej sieti Twitter jeden z najrenomovanejších novinárov Bob McKenzie, ktorý tvrdí, že najhorúcejším kandidátom na zisk hráča, ktorý by mal v najbližších rokoch predvádzať svoj najlepší hokej, je Arizona Coyotes. Ako protihodnotu Rangers žiadajú obrancu schopného hrať v prvom defenzívnom páre.

Okrem Arizony Coyotes o služby Stepana prejavili záujem aj Carolina HurricanesColumbus Blue Jackets. Podľa zámorských médií ale najväčší boj medzi sebou zvádzajú prvé dva menované tímy, ktoré majú v zálohe dostatok talentovaných hráčov v defenzíve. Po výmene Drouina by tak malo ísť o ďalšie veľké meno v prestupových vodách National Hockey League. Očakáva sa, že v zámorskej profilige uvidíme najväčšie zmeny na súpiskách v 21. storočí.