Main Content

Prvá posila Chelsea bude čoskoro oznámená. Kto to bude?

pondelok, 19. jún 2017 09:01 | Autor: Jakub Vaverka

Prvá posila Chelsea bude čoskoro oznámená. Kto to bude?
Prvá posila Chelsea bude čoskoro oznámená. Kto to bude? | zdroj: © TASR

Anglický majster Chelsea patrí medzi kluby, ktoré ešte neoznámili ani jednu letnú posilu. Situácia sa vraj čoskoro zmení a The Blues oficiálne oznámia príchod nového hráča. Momentálne však nie je jasné, kto ním bude.

Plátok London Evening Standard tvrdí, že prvá posila londýnskej Chelsea bude oznámená prvého júla, a teda hneď po oficiálnom začiatku letného transferového okna. „Reporty hlásajú, že držitelia titulu Premier League sa dohodli na zmluve s brankárom Willym Caballerom. Ten by mal po odchode z Manchestru City nahradiť doterajšiu dvojku Asmira Begoviča,“ píše sa v anglickej tlači.

Prvou posilou The Blues by teda mal byť skúsený Caballero, ktorý okrem City v minulosti chytal napríklad aj v španielskej Malage. Niektoré zdroje však špekulujú, že to nebude ex-gólman Sky Blues, kto by mal byť prvou akvizíciou Modrých počas leta 2017. Objavujú sa aj ďalšie dve mená – Romelu Lukaku Tiemoue Bakayoko.

Prvý menovaný je vraj s Chelsea už dohodnutý, no nemôže oficiálne potvrdiť svoj návrat na Stamford Bridge. The Blues údajne zaplatia Evertonu približne 80 miliónov libier. Karamelky s týmto transferom podľa všetkého rátajú. Minulý týždeň totiž minuli na nové posily 60 miliónov libier, čo by si inak zrejme dovoliť nemohli.

Prípad Tiemouea Bakayoka je taktiež zaujímavý. Anglický majster bojuje o jeho služby už niekoľko týždňov, no stále neprišlo k dohode s francúzskym šampiónom AS Monako. Povráva sa, že Bakayoko chce do Londýna prestúpiť, pričom čiastka na úrovni 44 miliónov libier by mohla Kniežatám stačiť. A prečo bude prvá posila potvrdená až v júli? Pretože Modrým začne platiť kontrakt s americkou firmou Nike a novici už budú vyfotení v novučičkých dresoch.