Main Content

Rysuje sa najväčšia výmena v histórii futbalu?

pondelok, 19. jún 2017 09:20 | Autor: Jakub Vaverka

Rysuje sa najväčšia výmena v histórii futbalu?
Rysuje sa najväčšia výmena v histórii futbalu? | zdroj: © TASR

Začína to vyzerať tak, že futbalové leto 2017 bude z hľadiska prestupov a minutých financií historické. Pričiniť by sa o to mali najmä Manchester United a Real Madrid, teda kluby, ktoré sa dohadujú na výmene, aká zatiaľ nemá obdobu.

Anglický denník The Sun prišiel s informáciou, ktorá hlása o pripravovaní najväčšej výmene v histórii futbalu. „Manchester United je pripravený ponúknuť Realu Madrid monštruóznych 180 miliónov libier a španielskeho brankára Davida De Geu za dvojicu Cristiano Ronaldo- Alvaro Morata,“ píše sa v oficiálnom znení článku.

Biely Balet totiž nechce pustiť Cristiana Ronalda za menej ako 150 miliónov libier, pričom Manchester United je ochotný do návratu svojho „strateného syna“ investovať skutočne nemalé peniaze. K tomu treba prirátať dlhodobý záujem Los Blancos o reprezentačného brankára De Geu a niekoľkotýždňovú snahu Red Devils o kúpu Alvara Moratu.

Svoj názor na budúcnosť portugalskej superstar, o ktorej odchode sa vo veľkom píše, má aj bývalý prezident Merengues Ramón Calderón. „Som si istý, že Cristiano neopustí Európu. Nemyslím si, že by išiel do Číny alebo na Blízky východ. Je zdravý, v dobrej forme a hrá kvalitne.“

Ronaldo bude stáť viac ako Pogba, pretože je lepší hráč. Každý, kto ho bude chcieť získať si musí pripraviť poriadny balík peňazí,“ zakončil Calderón. Rolu v tejto dohode medzi United a Realom môže zohrať aj talentovaný brankár Gianluigi Donnarumma, ktorý odmietol predlžiť kontrakt s AC Miláno. Ak ho totiž Madrid získa, už nebude potrebovať Davida De Geu.