Main Content

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (23.06.)

štvrtok, 23. jún 2011 18:37 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (23.06.)
Novinky a špekulácie z Corgoň ligy (23.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Novinky a špekulácie z Corgoň ligy“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Pečovský do MŠK Žilina

Po dlhých „preťahovačkách“ medzi Slovanom a Žilinou nakoniec Viktor Pečovský zakotvil v kádri žlto-zelených. Bývalý banskobystrický špílmacher podpísal s minuloročným účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov trojročný kontrakt. Opačným smerom putuje stopér Juraj Chupáč.

Viktor Pečovský pôsobil na Štiavničkách od roku 2000. 28-ročný stredopoliar, ktorý bol najvýraznejšou oporou Banskobystrického kádra v minulej sezóne má na svojom konte účasť v drese reprezentácie na ME do 19 rokov (v Nórsku v roku 2002 získali naši bronz) a MS do 20 rokov (v Spojených Arabských Emirátoch v roku 2003).  

Východniari v Rakúsku “nakúpili“


Futbalisti MFK Košice si na sústredení v Rakúsku zahrali prestížny prípravný zápas proti Eintrachtu Frankturt. Meranie síl s účastníkom II. nemeckej Bundesligy nedopadolo pre mužstvo z metropoly Východného Slovenska vôbec dobre – Košičania utržili zahanbujúci debakel 1:5. Jediným úspešným strelcom Košičanov bol K. Karaš.

Šebo do Bundesligy? Je to možné!

Hoci Filip Šebo po majstrovskej sezóne sľúbil fanúšikom “Belasých“, že v tej nadchádzajúcej opäť oblečie dres Slovana, všetkému môže byť napokon inak. Veľký záujem o najlepšieho kanoniera Corgoň Ligy totiž prejavil nemecký Hannover 96 a ich prípadná budúca spolupráca vyzerá zatiaľ sľubne.

Predstavitelia Slovanu potvrdili, že rokujú so štvrtým tímom minulej sezóny Bundesligy o hráčovom prestupe. Požadujú zaňho však sedemcifernú čiastku, ktorú Hannover zatiaľ neakceptoval. Ďalším problémom môže byť fakt, že Slovan chce pustiť Šeba až po odohraní predkôl v Lige majstrov (prípadne v EL), čo však vzhľadom na to, že Hannover tiež nastúpi v predkolách Ligy majstrov môže znamenať, že po prípadnom prestupe do tohto nemeckého klubu nebude môcť v tejto pohárovej sezóne za Hannover nastúpiť. 

Chupáč na ďalšie hosťovanie


Stopér MŠK Žilina Juraj Chupáč sa vrátil pod Dubeň z hosťovania v českom Sokolove, no hneď smeruje na ďalšie. Minimálne rok bude obliekať dres Dukly Banská Bystrica, kde by mal naberať ďalšie skúsenosti.

Košice by chceli stavať štadión

Na východe by mohlo začať svitať na lepšie časy. Do klubu by totiž mali pribudnúť ďalší akcionári, ktorí majú v pláne postaviť v Košiciach nový štadión. Plány to sú smelé, avšak ako je to už na Slovensku zvykom, rozpracované projekty krásnych štadiónov nemusia zákonite znamenať ich výstavbu. Metropola Východu si slušný stánok a kvalitný futbal rozhodne zaslúži a preto nám neostáva nič iné ako držať klubu MFK v ich úsilí palce.

Zajtra sme tu s našou pravidelnou rubrikou noviniek z Corgoň ligy opäť!