Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 25. kolo: Celý víkendový program

sobota, 27. marec 2010 12:56 | Autor: Štefan Álló

Preview: Slovenská Corgoň liga, 25. kolo: Celý víkendový program
Preview: Slovenská Corgoň liga, 25. kolo: Celý víkendový program | zdroj: vlastný názor

Tento týždeň sa hrá naša najvyššia futbalová súťaž - Corgoň liga netradične až vo dvoch termínoch. Po stredajšom kompletnom 24. kole pokračuje cez víkend ďalšími 6. zápasmi 25. kola. Pripravili sme pre vás predzápasové analýzy vrátane tipov na konečný výsledok. Len pre zaujímavosť v minulom kole boli správne štyri zo šiestich našich tipov.


MFK Ružomberok –  Dukla Banská Bystrica


V stredajších zápasoch obe mužstvá získali len bod. Ružomberok uhral bezgólovú remízu na pôde Dunajskej Stredy v stretnutí, v ktorom na oboch stranách chýbalo futbalové umenie. Obrana s brankárom Hrdličkom stojí na pevných nohách, ale proti Dukle to k úspechu nevedie. Dukla stratila 2 body v závere zápasu s Košicami, keď inkasovala v 90. minúte a musela sa zmierniť s remízou. Brankár Boroš, ktorý je väčšinou oporou svojho mužstva, nemal v stredu svoj deň, a inkasoval dvakrát. Ak chcú bystričania bodovať, musí sa zlepšiť celé mužstvo. 

Začiatok: 
sobota,  15:30
Náš tip:  1X
 

MFK Košice – FC Nitra


Mužstvo Košíc v dôležitom zápase vydrelo bod v Banskej Bystrici. O góly sa postaral kanonier Ján Novák, a stopér Djokovič. Je už zvykom že, pre MFK to bude ďalší dôležitý zápas v boji o záchranu. U Nitranov si útočník Rák opäť obul strelecké kopačky, v stredu strelil dva góly trnavskému Spartaku, ale ani to nestačilo na víťazstvo. Na Východe však môže mužstvo plné odchovancov prekvapiť.

Začiatok:  sobota,  15:30
Náš tip:  X2


MFK Petržalka – FK DAC 1904 Dunajská Streda


V tomto zápase sa stretnú mužstvá, ktorý získali na jar len jediný bod. Petržalka získala v prvom jarnom kole bod za domácu remízu, naopak DAC práve v poslednom stredajšom kole. Treba zdôrazniť, že hráči DAC v poslednom zápase vystrelili na bránu súpera len jediný raz. Výhodou Petržalky môže byť teda strelecká nemohutnosť hráčov Dunajskej Stredy. Víťaz tohto zápasu si zlepší šance na zotrvanie v najvyššej súťaži.

Začiatok:  sobota,  15:30
Náš tip: 1


1.FC Tatran Prešov – MFK Dubnica


Prešov má z posledných dvoch zápasov odohratých na súperových ihriskách stopercentnú úspešnosť a víťaznú šnúru by tad rád potvrdili pred vlastným publikom. Skvelé výkony Papaja, Haneka, Diviša môžu byť toho zárukou. Dubnica zatiaľ je na dobrej ceste k záchrane v lige. Doma je veľmi silná, ale ako sa to ukázalo v Košiciach, aj na súperových ihriskách vie byť nebezpečná. Na strane Tatrana je výborná výkonnosť z posledných zápasov a domáce prostredie. Dočkáme sa tretieho víťazstva Prešova v rade?

Začiatok:  sobota,  15:30
Náš tip: 1


MFK Žilina – FK Senica


Žilina prehrala šláger minulého kola na Pasienkoch, a musela preto odstúpiť z vedúcej pozície tabuľky. V tomto momente strácajú na vedúci Slovan dva body, a ak chcú získať titul, vo zvyšných 9 kolách už nesmú zaváhať. Senica nie je v ľahkej situácií. Posledné dva zápasy prehrala, v stredu na domácej pôde proti Prešovu. V piateho miesta v tabuľke ich už vytlačila Trnava a bodovo sa doťahuje aj Ružombrok s Prešovom. Ani v Žiline ich nečaká nič lepšie, žilinský Šošoni spravia určite všetko pre plný bodový zisk.

Začiatok:  sobota,  15:30
Náš tip:  1


Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava


Špecifický zápas pre fanúšikov oboch táborov. Trnava spod Zobora odniesla bod za remízu, aj vďaka ofenzívnemu stredopoliarovi, Milošovi Juhászovi, ktorý strelil 2 góly. Spartak je na jar doma veľmi nebezpečný, naposledy zdolal pred vlastným publikom Banskú Bystricu.

Slovan prichádza do Trnavy ako vedúce mužstvo z tabuľky, keďže v šlágre minulého kola zdolal doma Žilinu. Asi možno povedať, že Slovan svoj najlepší výkon podal na jar práve proti Žiline, aj bez viacerých opôr. Aj proti Trnave je otázne účinkovanie Slováka, Halenára i Obžeru, ale ako sme to mohli vidieť v poslednom zápase, aj hráči z lavičky majú svoje kvality. Napriek všetkému, belasí to nebudú mať ľahké v trnavskom kotly.

Začiatok:  nedeľa,  14:30
Náš tip: 1X