Main Content

Takto by mohla vyzerať základná XI Manchestru City v nasledujúcej sezóne

piatok, 23. jún 2017 14:22 | Autor: Timotej Gašper

Takto by mohla vyzerať základná XI Manchestru City v nasledujúcej sezóne
Takto by mohla vyzerať základná XI Manchestru City v nasledujúcej sezóne | zdroj: © TASR

Manchester City čakajú pred novou sezónou veľké zmeny v kádri. Pep Guardiola už priviedol 2 zaujímavé posily, no s prestupom na Etihad Stadium sú spájané viaceré hviezdne mená, ktoré by už ba začiatku ročníka mohli zapadnúť do základnej XI.

„The Sky Blues“ už kúpili Bernarda SIlvu aj brankára Edersona, ktorí dokopy stáli pokladnicu klubu až  takmer 80 miliónov libier. Guardiola však pred nedávnom prepustil viacero hráčov, čo naznačuje veľké letné príchody.

V bránke „Citizens“ je vskutku komplikovaná situácia. Pred rokom odišiel Hart, ktorého nahradil Claudio Bravo. Bývalý brankár Barcelony sa však vôbec neuchytil podľa predstáv a do toho prišiel za astronomickú sumu aj nadaný Ederson z Benficy. Do základnej XI sa odhaduje postavenie novej tváre - Edersona.

Odišli Clihy, Sagna aj Pablo Zabaleta, čo núti klub z Eastlands kúpiť nové opory na kraj obrany. Napravo by sa mal objaviť Dani Alves, ktorý je podľa médií len krôčik od odchodu z Juve do Manchestru City. V strede bude podľa všetkého operovať dvojica opôr Vincent Kompany a Nicolas Otamendi. Ľavý kraj obrany chce španielsky kouč zaplniť hviezdou z Monaka, Benjaminom Mendym, no o toho sa bijú aj iné kluby.

Dvojicu defenzívnych stredopoliarov budú zastupovať tank Fernandinho a kúzelník David Silva. Príjemné starosti bude mať Guardiola aj s riešením ofenzívy. Do trojice ofenzívnych stredopoliarov zapadne Bernardo Silva aj Kevin De Bruyne, no otáznik visí nad Leryom Saném, keďže jeho miesto by podľa DailyMail.uk mal zastávať Alexis Sánchez, ktorý sa stal letnou prioritou pre „Citizens.“

Koho na hrot? K dispozícií je Aguero, Jesus, Iheanacho a alternatívou je aj Sané. Nigérijský talent Kelechi Iheanacho je na odchode, Sané bude čakať na šancu na krídle a základná zostava podľa DailyMail.uk obíde aj Sergia Aguera, ktorý okúsil lavičku už koncom uplynulej sezóny.

Pravdepodobná zostava Manchestru City v sezóne 17/18 podľa dailymail.co.uk:

Ederson- Dani Alves, Otamendi, Kompany, Mendy- David Silva, Fernandinho- Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Alexis Sánchez- Gabriel Jesus