Main Content

Začala Monchiho vláda v Ríme: AS bude čoskoro v pluse 100 miliónov

nedeľa, 25. jún 2017 11:14 | Autor: Jakub Vaverka

Začala Monchiho vláda v Ríme: AS bude čoskoro v pluse 100 miliónov
Začala Monchiho vláda v Ríme: AS bude čoskoro v pluse 100 miliónov | zdroj: © TASR

Taliansky vicemajster AS Rím sa plánuje pred nasledujúcou sezónou, v ktorej bude účinkovať v Lige majstrov značne posilniť, no ešte pred príchodom zvučných mien sa Vlci sústreďujú na umné predaje svojich doterajších hráčov.

AS Rím už pred niekoľkými týždňami zaznamenal najdôležitejší nákup leta, i keď sa nejednalo o príchod prvotriedneho futbalistu. Rímski Vlci získali športového riaditeľa Monchiho z FC Sevilla, ktorý patril medzi hlavných strojcov nedávnych úspechov tohto andalúzskeho klubu. Monchi je typom moderného manažéra, ktorý dokáže odhadnúť hodnotu hráčov a klub, pre ktorý pracuje je následne autorom premyslených ťahov na prestupovom trhu.

Rimania v uplynulých dňoch predali egyptského útočníka Mohameda Salaha, ktorý odišiel do Liverpoolu za 35 miliónov libier a ďalšie 4 milióny na bonusoch. Monchiho minimálne štvorročná rímska vláda začala a očakáva sa jej pokračovanie.

Renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio prišiel s tvrdením, podľa ktorého by mal AS zarobiť v nasledujúcich dňoch na svojich futbalistoch ďalších sedemdesiat miliónov eur. Prvým menom, ktoré by malo Stadio Olimpico opustiť je Kostas Manolas. 26- ročný grécky stopér sa stal v Serii A jedným z najlepších hráčov na svojom poste a bojujú oňho celky zo všetkých kútov Európy.

Káder talianskeho vicemajstra vraj opustí aj Leandro Paredes, 22-ročný nádejný argentínsky mladík. Oboch futbalistov vo veľkom lanári ruský veľkoklub Zenit Petrohrad, pričom Monchi je ochotný Rusom toto duo predať za približne 70 miliónov eur. To by znamenalo, že ASR pred oficiálnym štartom prestupového obdobia bude v pluse viac ako sto miliónov.

Ak však nechcú byť Rimania v nasledujúcom ročníku Ligy majstrov iba do počtu a chcú výraznejšie ohroziť Juventus Turín v boji o taliansky titul, musia sa okrem umných predajov žiadaných hráčov taktiež posilniť. Monchi však vie, ako chutí úspech a vie, ako robiť futbal, preto môžu byť fanúšikovia Vlkov v pokoji a len čakať, čo pre nich nový športový riaditeľ v najbližšom období pripraví.