Main Content

Guardiola sa zameral na zisk obrancu z Bayernu Mníchov

pondelok, 26. jún 2017 11:31 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Britský plátok BT Sport informuje, že obranca Javi Martinéz sa už čoskoro môže stať posilou Manchestru City.

Počas víkendu sa objavili správy, podľa ktorých sa Pep Guardiola po Bernardovi a Edersonovi zameral na zisk tretej výraznej letnej posily. Obranné rady by mal prísť vystužiť španielsky univerzál s množstvom skúseností, Javi Martinéz.

Španiel sa dostal do povedomia ako hráč Atlhetic Bilbao, odkiaľ sa v lete 2012 sťahoval do Mníchova. Martinéz sa vtedy pre vedenie Bayernu stal prestupovým terčom číslo jedna, keďže dokázal perfektne vykonávať „špinavú prácu“ v strede poľa a na ihrisku behal za všetkých. 28-ročný stopér respektíve defenzívny štít tak bol súčasťou bavorskej rozprávkovej sezóny, kde sa im podarilo vyhrať ligu, Ligu majstrov aj domáci pohár.

Neskôr prišli zranenia, no bojovník Javi sa vždy dostal naspäť do hry. Pod Guardiolom hral Martinéz na poste stopéra 3 roky, počas ktorých mali dostatok času navzájom sa spoznať. Pep chce v lete poskladať jedenástku „Citizens“ prakticky od základov, na čo potrebuje v prvom rade kvalitnú obranu. Prvým novým obrancom v tíme by sa mohol stať Javi Martinéz, ktorého vraj Guardiola uznáva kvôli jeho výdrži a možnosti prispôsobiť sa.

S touto informáciou prišiel žurnalista z BT Sport, Anhony Harris, ktorý tiež tvrdí, že s Martinézom príde do Manchestru o pár dní aj Dani Alves.

 

Javi Martinez + Dani Alves both have medicals at Manchester City next week booked in.

— Anthony Harris (@Antzharris10) 24. júna 2017

 

Bayern je známy tým, že svojich hráčov len tak nepredáva, čo núti vedenie Manchestru City vymyslieť ponuku, ktorá sa proste neodmieta.