Main Content

Prestupový rekord Bournemouthu po obchode s Chelsea!

piatok, 30. jún 2017 13:02 | Autor: TASR

Prestupový rekord Bournemouthu po obchode s Chelsea!
Prestupový rekord Bournemouthu po obchode s Chelsea! | zdroj: © TASR

Londýn 30. júna (TASR) - Anglický futbalový klub AFC Bournemouth angažoval obrancu Nathana Akého z londýnskej Chelsea.

Deviaty tím uplynulej sezóny Premier League zaplatil úradujúcemu majstrovi za 22-ročného Holanďana podľa britských médií 20 miliónov libier (v prepočte 22,77 milióna eur), čo je najvyššia prestupová čiastka v histórii Bournemouthu.

Aké strávil prvú polovicu uplynulého ročníka v Bournemouthe na hosťovaní, pričom v dvanástich zápasoch v drese AFC strelil tri góly. V januári si ho Chelsea stiahla späť na Stamford Bridge, aby jej pomohol v ligovom finiši. "V minulej sezóne som tu zažil pekné chvíle, takže som skutočne šťastný, že som späť," povedal Aké pre web AFC Bournemouth. "Je to pre mňa vzrušujúca výzva. Chelsea je skvelý klub, v ktorom som sa toho veľa naučil, no teraz robím nový krok. Verím, že Bournemouth je pre mňa správne miesto pre môj ďalší futbalový rast," dodal nádejný zadák. Doterajším klubovým rekordom bol vlaňajší prestup krídelníka Jordana Ibeho z Liverpoolu za 15 miliónov libier.

Chelsea získala Akého v roku 2011 ako tínedžera z Feyenoordu, v ďalších rokoch hosťoval v Readingu a Watforde. V drese holandskej reprezentácie si pripísal dva štarty, debutoval tento rok proti Maroku.