Main Content

100- milónový Romelu Lukaku: Manchester United, Chelsea či Everton?

štvrtok, 6. júl 2017 11:45 | Autor: Jakub Vaverka

100- milónový Romelu Lukaku: Manchester United, Chelsea či Everton?
100- milónový Romelu Lukaku: Manchester United, Chelsea či Everton? | zdroj: © TASR

Belgický útočník Romelu Lukaku patrí medzi najžiadanejších futbalistov na súčasnom prestupovom trhu. Jeho odchod z liverpoolskeho Evertonu je na spadnutie, no stále nebolo oficiálne potvrdené, že mení dres. Posledné správy hlásajú, že RL9 môže byť najdrahším hráčom celej histórie.

Anglické denníky Daily MailTelegraph a ​Mirror tvrdia, že Manchester United je momentálne najhorúcejším kandidátom na získanie Romelua Lukakua. „Red Devils sú ochotní zaplatiť za 24-ročného zakončovateľa rekordných 100 miliónov libier a priviesť Belgičana z Liverpoolu. Lukaku bol krok od prestupu do Chelsea, no posledné reporty hlásajú, že jeho budúcnosť má ďaleko od vyriešenia,“ píše sa v článkoch zverejnených na Britských ostrovoch.

Bývalý hráč Anderlechtu či West Bromwichu zažil výborný ročník, keď sa stal najlepším strelcom Evertonu. Lukaku v závere sezóny vyhlásil, že chce v nasledujúcej sezóne hrať v prestížnej Lige majstrov. Pôvodne ho lanárili PSG či Juventus, no najväčším ašpirantom na jeho podpis bola Chelsea, kde už v minulosti hrával. Všetko nahrávalo tomu, že Belgičan odíde na Stamford Bridge už v úvode júla.

Nestalo sa, pričom kuloárne informácie tvrdia, že kouča CFC Antonia Conteho celá prestupová sága okolo Belgičana rozčuľuje, a že ak sa táto vec nevyrieši v nasledujúcich dňoch, radšej sa zameria na iných futbalistov (spomínajú sa Belotti z Turína či Llorente zo Swansea). Zdĺhavý proces sa snaží využiť Manchester United, ktorý zas dlhodobo, no neúspešne, lanári Alvara Moratu zo španielskeho giganta Realu Madrid.

„Lukaku preferoval odchod do Chelsea, pretože súčasný tréner United José Mourinho ho v roku 2014 počas pôsobenia v Londýne predal. Ďalší report však hovorí, že Manchester pracuje na Belgičanovom prestupe už dlhé týždne, zatiaľ čo Chelsea vraj nepodala ani jednu oficiálnu ponuku,“ informuje pre zmenu portál 90min.com.

Možnosťou, i keď veľmi málo pravdepodobnou, je aj Lukakuovo zotrvanie v Goodison Parku. Karamelky robia na prestupovom trhu veľmi zaujímavé ťahy a skladajú konkurencieschopný tím. S Romeluom na hrote by mohol byť Everton serióznym ašpirantom na majstrovský titul. „Do úvahy treba brať, že celú situáciu možno zdržuje kontroverzný hráčov agent Mino Raiola, ktorý chce použiť interes Manchestru United na to, aby Chelsea zvýšila svoju ponuku,“ zamýšľajú sa novinári na Britských ostrovoch.