Main Content

Najväčší prestup leta? Lukaku má za 75 miliónov libier opustiť Everton

štvrtok, 6. júl 2017 12:02 | Autor: Martin Gregor

Najväčší prestup leta? Lukaku má za 75 miliónov libier opustiť Everton
Najväčší prestup leta? Lukaku má za 75 miliónov libier opustiť Everton | zdroj: © TASR

Manchester United súhlasil so sumou 75 miliónov libier za útočníka Evertonu Romelua Lukakua. Informoval o tom portál BBC.

24-ročný belgický útočník Romelu Lukaku je počas letného prestupového okna jedným z najspomínanejších hráčov. So záujmom o jeho služby sú spájané dlhodobo najmä dva kluby - Manchester United a londýnska Chelsea.

Práve Chelsea  ho v roku 2014 predala do Evertonu za 28 miliónov libier. Bolo to v dobe, kedy bol jej trénerom José Mourinho, aktuálny kormidelník Manchestru United.

Podľa informácii rešpektovaného BBC sa tajnička o tom, kam prestúpi, práve rozlúskla. Belgičana napokon získa Manchester United, ktorý súhlasil so sumou 75 miliónov libier ako odstupné pre Everton. Lukaku tak kuriózne pôjde do klubu, v ktorom je Mourinho, tréner, ktorý mu v Chelsea nedôveroval.

Prestup ešte kluby nepotvrdili, no BBC o ňom píše ako o hotovej veci. Vysokí predstavitelia Evertonu zatiaľ tvrdia, že nič nie je isté.

Belgický kanonier strelil v uplynulej sezóne Premier League 25 gólov a celkovo ich má v kariére už 81 vo všetkých súťažiach.

Ak sa prestup potvrdi dozaista k nemu prispel aj Lukakuov agent agent Mino Raiola, ktorý sa postaral tiež o  prestupy Henrikha Mkhitaryana, Zlatana Ibrahimoviča a Paula Pogbu – troch nákupov Manchestru United v minulom lete.