Main Content

McDavid o životnom kontrakte: Je šialené, že mi dá niekto 100 miliónov

piatok, 7. júl 2017 11:57 | Autor: Jakub Vaverka

McDavid o životnom kontrakte: Je šialené, že mi dá niekto 100 miliónov
McDavid o životnom kontrakte: Je šialené, že mi dá niekto 100 miliónov | zdroj: © TASR

Connor McDavid sa veľmi rýchlo zaradil medzi najpopulárnejších hokejistov. Iba 20-ročný mladík podpísal s Edmontonom Oilers osemročný kontrakt, počas ktorého zarobí nepredstaviteľných sto miliónov dolárov. Kanadský hokejista o zmluve, ktorá ho zabezpečí do konca života, prehovoril v rozhovore pre NHL.com.

Kontrakt, ktorý začne plynúť od začiatku sezóny 2018/2019, prinesie McDavidovi ročne 12,5 milióna dolárov. „Je šialené, čo i len rozmýšľať o tom, že mi niekto ide zaplatiť sto miliónov dolárov za to, čo robím každodenne. Je to šialené a zároveň veľmi špeciálne. To, že sa to deje v Edmontone je pre mňa ešte špeciálnejšie,“ cituje slová najproduktívnejšieho hráča uplynulého ročníka oficiálny portál ligy NHL.com.

Hviezdy zámorskej profiligy ako Patrick Kane či Jonathan Toews z Chicaga Blackhawks, zarábajú 10,5 milióna dolárov za rok. Rovnaký balík peňazí bude ročne dostávať aj hviezdny brankár kanadského Montrealu Carey Price. McDavid je ešte o pár miliónov vyššie. „Tento kontrakt ma núti byť lepším, núti ma pracovať tvrdšie. Chcete si tie peniaze zaslúžiť, nechcete podpísať kontrakt a dať sa do úzadia. Mňa táto čiastka motivuje,“ vysvetľuje kapitán Olejárov.

„To, že sme sa dohodli znamená, že tu chcem byť. Nemal som nad čím rozmýšľať. Ani len jednou myšlienkou som nad ničím iným neuvažoval, chcem byť súčasťou Edmontonu, a preto si myslím, že rýchla dohoda s klubom to dokazuje,“ prehlásil autor stovky kanadských bodov v základnej časti ročníka 2016/2017. McDavid skóroval 30 gólov a prihral na 70 presných zásahov, vyhral Hart Trophy a Ted Lindsay Award.

Edmonton zažil po dlhých rokoch bez play-off vydarenú sezónu, vypadol až v druhom kole play-off, keď nestačil na Anaheim Ducks. „Myslím si, že ľudia by mali chcieť hrať za Edmonton. Minulý rok sme dokázali, čoho sme schopní, budeme sa len zlepšovať. Sme veľmi mladí a v nasledujúcich rokoch budeme len a len lepší,“ zakončil McDavid, ktorý vo svojej kariére odohral 127 ligových zápasov, v ktorých si zapísal 148 bodov.