Main Content

Odíde Soumah exotickým smerom? V hre sú veľké peniaze!

nedeľa, 9. júl 2017 12:40 | Autor: Filip Chudý

Odíde Soumah exotickým smerom? V hre sú veľké peniaze!
Odíde Soumah exotickým smerom? V hre sú veľké peniaze! | zdroj: © TASR

Po Filipovi Hlohovskom našu najvyššiu súťaž zrejme opustí aj ďalší jej najlepší strelec. O Seydoubu Soumaha je veľký záujem v zahraničí.

Už niekoľko dní srbské médiá zamestnáva situácia okolo guinejského reprezentanta Seydoubu Soumaha. Tie sledujú hlavne to, či najlepší strelec minulého ročníka Fortuna ligy zamieri zo Slovana Bratislava do Partizanu Belehrad. S najnovšími informáciami vyšli počas tohto víkendu.

Portál zurnal.rs informoval, že do hry o Soumaha mal vstúpiť záujemca zo Spojených arabských emirátov, ktorý mal belasým údajne ponúknuť 2 milióny eur, ale 26-ročný ofenzívny stredopoliar by vraj radšej posilnil srbského majstra. Portál mozzartsport.com pridáva, že Partizan mal belasým ponúknuť v rámci prestupovej sumy aj percentá z ďalšieho predaja, no Slovan má preferovať radšej vyššiu prestupovú sumu hneď teraz. Spomínali sa sumy 1,2 a 1,5 milióna eur. V minulých dňoch mal mať o Soumaha záujem aj Girondins Bordeaux, ale aktuálne zrejme táto stopa vychladla.

Soumah nenastúpil za Slovan v rámci 1. predkola Európskej ligy, preto je stále teoreticky využiteľný v pohárovej Európe aj pre iné kluby, pričom do nej Partizan vstúpi už budúci týždeň. Čiže ak chce šikovného Guinejčana získať už na 2. predkolo Ligy majstrov, mal by konať rýchlo.

Belasí nie sú nútení hráča urýchlene predávať, keďže má s nimi zmluvu až do roku 2020, ale aktuálne majú vo svojom kádri až sedem futbalistov mimo Európskej únie (Sekulič, Rundič, Savičevič, Čavrič, Damnjanovič, Rabiu a Soumah), z toho šesť sa dá označiť za hráčov základnej zostavy. Lenže v našej lige ich naraz môže hrať len päť, preto sa právom očakáva, že minimálne jeden z nich odíde.