Main Content

Posledný odkaz Jermaina Defoea zosnulému 6-ročnému Bradleymu Lowerymu dojíma celý svet

nedeľa, 9. júl 2017 15:06 | Autor: Dávid Lech

Posledný odkaz Jermaina Defoea zosnulému 6-ročnému Bradleymu Lowerymu dojíma celý svet
Posledný odkaz Jermaina Defoea zosnulému 6-ročnému Bradleymu Lowerymu dojíma celý svet | zdroj: Twitter

V piatok obletela futbalový svet smutná správa. 6-ročný futbalový fanúšik Bradley Lowery podľahol vzácnemu typu rakoviny. Pre mnohých futbalových priaznivcov, tím Sunderlandu, futbalistu Jermaina Defoea a zvlášť jeho najbližšiu rodinu sa zrútil celý svet.

Práve 34-ročný veterán, Jermain Defoe, si s maskotom Sunderlandu vytvoril mimoriadne blízky vzťah. Pravidelne sa navštevovali a anglický reprezentant bol malému priateľovi druhým otcom. Správu o úmrtí malého fanúšikovi, ktorý podľahol typu rakoviny zvanej neuroblastoma, znášal len veľmi ťažko.

Na prvej tlačovej konferencii v drese nového tímu z Bournemouthu sa po otázke na Bradleyho rozplakal a chvíľu nebol schopný pokračovať v rozhovore. Následne povedal, že najväčším a nezabudnuteľným zážitkom z pôsobenia v Sunderlande bol jeho príchod na ihrisko ruka v ruke so 6-ročným mladíkom. Priateľský vzťah s chlapcom dokonca označil za najväčší „highlight“ sezóny.

Po tom, čo malý chlapec prehral boj s rakovinou Defoe zverejnil na sociálnej sieti Twitter srdcervúci posledný odkaz, ktorý dojíma celý svet: „Zbohom, môj priateľ, budeš mi veľmi chýbať. Cítim sa tak požehnaný, že mi Ťa Boh vniesol do môjho života a mohol som s Tebou prežiť množstvo úžasných momentov. Som za to veľmi vďačný. Nikdy nezabudnem na to, keď som Ťa stretol prvýkrát a uvidel tú úprimnú lásku v milých očiach. Naozaj je náročné hľadať slová, ktoré vyjadrujú, čo pre mňa znamenáš. Ten spôsob, akým si ma oslovoval, ten úsmev, ktorým si sa pozeral do kamier ako malá superstar a lásku, ktorú som pri Tebe cítil. Tvoja odvaha a statočnosť ma budú inšpirovať po zvyšok môjho života. Ani len nevieš ako si ma zmenil ako človeka. Boh Ťa drží vo svojom náručí a ja Ťa budem vždy nosiť vo svojom srdci. Spinkaj, maličký, môj najlepší priateľ.