Main Content

Podľa Ševelu sa AS Trenčín chce proti Bnei Jehude presadiť vlastnou hrou

streda, 12. júl 2017 11:05 | Autor: TASR

Podľa Ševelu sa AS Trenčín chce proti Bnei Jehude presadiť vlastnou hrou
Podľa Ševelu sa AS Trenčín chce proti Bnei Jehude presadiť vlastnou hrou | zdroj: © TASR

Myjava 12. júla (TASR) - Presadiť sa vlastnou hrou proti kompaktnému súperovi plánujú futbalisti AS Trenčín v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2017/2018 s izraelským klubom Bnei Jehuda Tel Aviv.

Tréner Martin Ševela na stredajšej predzápasovej konferencii na štadióne v Myjave, kde sa bude duel hrať od 20.30 hod., uviedol, že AS je odhodlaný pobiť sa o čo najlepší výsledok.

Trenčínu budú chýbať anglický stredopoliar James Lawrence a útočník Rangelo Janga z Curaca. Lawrence si priniesol z odvety 1. predkola z Gruzínska otras mozgu, Janga si plní reprezentačné povinnosti. Trenčín v prvom predkole jasne eliminoval gruzínske Torpedo Kutaisi, doma vyhral 5:1 v odvete 3:0.

"Sme radí, že sme v 2. predkole. Zápasy proti Kutaisi možno výsledkovo hovorilo jasnou rečou, keďže sme dali veľa gólov, ale aj s hráčmi sme sa zhodli, že to nebolo ľahké. Proti izraelskému súperovi budeme chcieť byť dominantní. Máme svoj cieľ, sme plní odhodlania pobiť sa o čo najlepší výsledok," povedal na začiatku tlačovej konferencie Ševela, ktorý má okrem Lawrencea a Jangu všetkých hráčov zdravotne v poriadku: "Zdravotne sme všetci v poriadku okrem Lawrencea, ktorý si priniesol otras mozgu. Netrénoval a budeme bez neho. Ostatní sú zdraví a pripravení. Verím, že do zajtra sa nič nestane a budeme môcť nastúpiť v najsilnejšom zložení."

Podľa skúseného obrancu Petra Kleščíka je nálada v kabíne výborná, ale nie preexponovaná: "Sebavedomie máme z čistého konta v Kutaisi. Od toho sa musíme odraziť. Oni sú kompaktní v defenzíve, majú dobrý prechod do útoku. Na krídlach majú rýchlostné typy. Musíme si dať pozor, lebo každú stratu lopty súpera vedia využiť."

O súperovi majú hráči slovenského zástupcu dostatok informácií, tvrdí Ševela: " Mali v tíme výmeny, ale až zajtra sa ukáže, či im pomôžu. My sa však musíme sústrediť len na seba. Nastúpi proti sebe 11 a 11 chlapov, ukáže sa na ihrisku. Od prvej minúty sa budeme snažiť hrať našu hru. A presadiť sa ňou. Pohár vyhrali po rozstrele z 11 m. Aj v tom finále, mali ohromnú kompaktnú defenzívu. Maccabi Tel Aviv mal s nimi veľké problémy. My budeme musieť byť obozretní. V pohároch stále záleží na efektivite. Tú sme doteraz mali."