Main Content

LIGA MAJSTROV: Žilinu čaká dánsky šampión, bez šance ale nebude

streda, 12. júl 2017 11:59 | Autor: Jakub Vaverka

LIGA MAJSTROV: Žilinu čaká dánsky šampión, bez šance ale nebude
LIGA MAJSTROV: Žilinu čaká dánsky šampión, bez šance ale nebude | zdroj: © TASR

Dnes čaká slovenského šampióna MŠK Žilina prvý zápas druhého predkola Ligy majstrov proti dánskemu majstrovi FC Kodaň. Pod Dubeň pricestoval vážený európsky klub, ktorý sa pravidelne zúčastňuje minimálne skupinových fáz Ligy majstrov či Európskej ligy. Žlto- zelení ale bez šance rozhodne nebudú.

Klub FC Kodaň bol oficiálne založený len v roku 1992, no v súčasnosti je tým najlepším, čo dánsky futbal ponúka. Mužstvo z hlavného mesta v uplynulej sezóne vyhralo ligu a je pravidelnou prestupnou stanicou pre hráčov, ktorí následne odchádzajú do európskych veľkoklub. Dnes Kodaň vyzve MŠK Žilina. Slovenský majster favoritom nie je, ale do zápasu sa nechystá vstúpiť v porazeneckej nálade. „Verím, že mužstvo je pripravené dobre. Tréning je však jedna vec, druhá je samotný zápas. Naša túžba a nastavenie budú správne. S podporou fanúšikov uvidíme zaujímavý zápas,“ povedal na včerajšej tlačovej konferencii tréner žlto-zelených Adrián Guľa.

Šošoni nemôžu rátať so službami slovenských reprezentantov Jakuba Holúbka, Miloša Volešáka a Viktora Pečovského. Ide o straty skúsených a osvedčených hráčov, ktoré by boli bolestivé pre každého kormidelníka. „Štart Jakub Holúbka je otázny, Volešák sa do bránky po zranení kolena nepostaví. Máme však dobrú trojicu brankárov, z ktorej ho môže niekto nahradiť,“ pokračoval ambiciózny kouč Guľa.

Jednou z vedúcich osobností MŠK by mal byť v dnešnom zápase proti FC Kodaň stredopoliar Michal Škvarka, kapitán mužstva. „Na toto sme čakali celý rok, sme pripravení. Chceme byť nachystaní čo najlepšie a predviesť to aj na ihrisku,“ prehlásil Škvarka na tlačovej konferencii.  Výhodou Žiliny by mohol byť umelý trávnik, ktorý síce spĺňa všetky pravidlá UEFA, avšak pre kluby, ktoré na ňom nie sú zvyknuté hrať ide často krát o prekážku.

„Brali by sme aj remízu,“ mierne prekvapil na tlačovej konferencii kapitán dánskeho majstra William Kvist. Vzhľadom na kluby, ktoré mohla Žilina v druhom predkole dostať, ide zrejme o najťažšieho protivníka. Žreb je však neúprosný a ak nechcú Žilinčania skončiť v pohárovej Európe už na budúci týždeň, musia dnes uhrať slušný výsledok. Zápas má naplánovaný výkop na 20:15, pričom pod Dubňom očakávajú návštevu na úrovni osem až deväťtisíc divákov.