Main Content

Žilinčania zbrane neskladajú: V Kodani sa pokúsime o zázrak

štvrtok, 13. júl 2017 10:22 | Autor: Jakub Vaverka

Žilinčania zbrane neskladajú: V Kodani sa pokúsime o zázrak
Žilinčania zbrane neskladajú: V Kodani sa pokúsime o zázrak | zdroj: © TASR

Včera sme boli svedkami prvého zápasu druhého predkola futbalovej Ligy majstrov. Slovenský majster MŠK Žilina mal stretnutie proti FC Kodaň výborné rozohrané, nezvládol však druhý polčas kruto pykal. Pred odvetou v Dánsku je šanca Žilinčanov na postup len teoretická.

Žilina začala dobre, v prvom polčase bola lepším mužstvom a zaslúžene viedla po presnom zápasu Nikolasa Špaleka zo záveru prvej časti hry. Pri troche šťastia mohli žlto-zelení pridať aj ďalšie zásahy. „Prvý polčas sme si predstavovali inak. Žilina nás dosť prečíslovala. Cez prestávku sme zmenili taktiku. Dúfam, že doma nás čaká iný zápas. Zo začiatku sme si museli zvykať aj na umelú trávu. Veril som však, že sa ako tím zdvihneme,“ povedal po zápase pre slovenskú televíziu RTVS reprezentant Slovenska v službách Kodane Ján Greguš.

V druhom polčase bol po filmovaní vylúčený Miroslav Káčer a Šošoni v desiatich mužoch nedokázali odolať skúsenému dánskemu mužstvu. Kodaň udrela trikrát v priebehu polhodiny a prakticky si zabezpečila postup do tretieho predkola. „Je to pre nás príliš krutý rezultát. Potrestali nás za vylúčenie. Čakali na správny moment, je to skúsené mužstvo. Futbal je emotívny šport, no nemyslím si, že vylúčenie bolo správne. Je to pre nás dobrá skúsenosť,“ smutne hodnotil stretnutie tréner domácich Adrián Guľa.

S výsledkom bol spokojný hosťujúci kormidelník Stole Solbakken, ktorý si však uvedomuje, že Žilina zbrane neskladá. „Rozhodla červená karta. V takom momente to bol bod obratu. Z mojej pozície neviem povedať, či bola zaslúžená či nie, bol som dosť ďaleko. Žilina nám do vylúčenia robila značné problémy,“ povedal v televízii RTVS niekdajší dánsky reprezentant.

Odveta ja na programe v utorok na kodanskom štadióne Parken. Ak chce Žilina postúpiť, musí skórovať minimálne trikrát. Ide o extrémne náročnú úlohu, no futbal prináša rôzne príbehy. Žlto- zelení chcú byť súčasťou veľkého zázraku. „V Kodani sa pokúsime o zázrak, raz sa to už podarilo. Radi by sme boli súčasťou ďalšieho. Tak sa k tomu aj postavíme,“ deklaroval na pozápasovej tlačovej konferencii tréner MŠK Žilina Adrián Guľa. Zápas pod Dubňom sledovalo 10 023 fanúšikov.