Main Content

Ružomberok vyzve vicemajstra Nórska: Súpera sme analyzovali

štvrtok, 13. júl 2017 10:36 | Autor: Jakub Vaverka

Radosť hráčov MFK Ružomberok
Radosť hráčov MFK Ružomberok | zdroj: © TASR

Dnes pokračuje druhým predkolom aj európsky pohár číslo dva – Európska liga. Štvrtý tím Fortuna ligy z minulej sezóny MFK Ružomberok dnes na svojom ihrisku vyzve nórskeho vicemajstra Brann Bergen. Očakávanie Liptákov sú veľké, čaká sa vypredaný štadión.

Ružomberčania minulý týždeň slávili postup do druhého predkola, keď zmazali jednogólovú prehru z Noveho Sadu a doma porazili Vojvodinu 2:0. Tlačovú konferenciu pred stretnutím s Brann Bergen začal kouč „Ruže“ Norbert Hrnčár v dobrej nálade. „Za sedem dní je ružomberský štadión druhýkrát vypredaný. To hovorí za všetko. Účasť v Európskej lige je pre nás príjemná a snažíme sa urobiť všetko preto, aby tento stav trval čo najdlhšie.“

Vojvodina slovenský celok preverila, avšak Bergen by mal byť z inej kategórie súperov, kvalitnejšej. MFK už môže rátať s útočníkom z Bosny a Hercegoviny Nerminom Haskičom, ktorý prišiel zo Žiliny. Hrnčárovi bude k dispozícii aj talentovaný reprezentant Macedónska do 21 rokov Tihomir Kostadinov. „Všetci hráči v kádri sú k dispozícii. Či budeme silnejší, musíme dokázať na ihrisku. Verím, že zažijeme pekný futbalový večer,“ zaželal si kormidelník Ružomberka.

Brann Bergen sa môže pochváliť dlhoročnou tradíciou a slušným finančným zázemím, rozhodne však nejde o strašiaka, cez ktorého by slovenský zástupca nemohol prejsť. „Hru súpera sme analyzovali a dumali sme, čo by mohlo na neho platiť. Nórsky tím máme zmapovaný a hľadáme recept , ako uspieť. Je to typologicky odlišné mužstvo ako Vojvodina. Nechcem však rozoberať, ktorý z týchto klubov je lepší. Vieme o silných aj slabých stránkach Brannu,“ dodal Hrnčár, ktorého slová priniesla tlačová agentúra TASR.

Prvý zápas je na programe dnes o 18:00 na štadióne Pod Čebraťom v Ružomberku, odveta je naplánovaná o týždeň v nórskom Bergene. Ako spomínal Norbert Hrnčár, ružomberský štadión bude vypredaný do posledného miesta. Dodajme, že sa jedná o dôležitý zápas aj z pohľadu slovenského koeficientu. V tomto ročníku naše mužstvá odohrali v Európe sedem zápasov, zaknihovali päť výhier a dve prehry.