Main Content

Tréner Slovana pred súperom z Kodane varuje: Bude to iná káva

štvrtok, 13. júl 2017 10:39 | Autor: Jakub Vaverka

Tréner Slovana pred súperom z Kodane varuje: Bude to iná káva
Tréner Slovana pred súperom z Kodane varuje: Bude to iná káva | zdroj: © TASR

Do druhého predkola Európskej ligy dnes vstúpi aj slovenský vicemajster Slovan Bratislava. Belasí v prvom predkole prešli cez arménsky Pjunik Jerevan ako parný valec. Dnes proti Lyngby Kodaň by sme mali byť svedkami iného stretnutia.

Slovanisti prešli prvým predkolom ako nôž maslom. V Jerevane zvíťazili 4:1, doma zdolali Pjunik 5:0 a splnili základnú úlohu. V druhej kvalifikačnej fáze čaká na mužstvo z Bratislavy celok z Dánska, Lyngby Kodaň. „ Mali by sme ukázať to, čo chceme vždy. Hrať kombinačný a útočný futbal, zatlačiť súpera, ktorý bude nepríjemný a silný. Nikdy nebudeme kalkulovať, chceme hrať dominantne. Budeme bojovať. Bude to otvorené, to sa nám páči,“ povedal na tlačovej konferencii pred stretnutím tréner Slovana Vukomanovič.

V belasom drese ešte neuvidíme letnú posilu Rabiua. „Ešte len začal s tréningom. O týždeň už bude k dispozícii. Je to výborný hráč, ktorý prinesie niečo viac. Dnes ho však vidieť ešte nebudeme.“ Slovan môže rátať na dnešné stretnutie so šestnástimi až sedemnástimi menami. „Pred zápasom uvidíme, aká bude nominácia,“ prehlásil srbský kormidelník nášho vicemajstra, ktorého slová priniesla TASR.

Lyngby je kvalitný dánsky klub, no pri pohľade na aktuálny Slovan a jeho ofenzívnu silu sa nedá napísať, že by Belasí išli do stretnutia v pozícii outsidera. „Dúfam, že naši ofenzívni hráči vo štvrtok zopakujú svoju kvalitu. Samozrejme, bude to iná káva ako s minulým súperom. Sme v piatom týždni prípravy na ligu. Dvojzápas s Lyngby bude skvelou generálkou na slovenskú najvyššiu súťaž,“ dodal Vukomanovič.

Úvodné stretnutie tohto dvojzápasu druhého predkola Európskej ligy je na programe dnes na bratislavských Pasienkoch o 20:15. Hlavným rozhodcom bude Srb Nena Djokič a slovenskí fanúšikovia si môžu tento zápas pozrieť aj v televízii, kde ho vysiela Dvojka RTVS. Slovan si pre divákov pripravil niekoľko sprievodných akcií, bude pripravená aj fanzóna.