Main Content

Kyle Walker sa môže už v piatok stať najdrahším obrancom planéty

piatok, 14. júl 2017 09:55 | Autor: Martin Gregor

Kyle Walker sa môže už v piatok stať najdrahším obrancom planéty
Kyle Walker sa môže už v piatok stať najdrahším obrancom planéty | zdroj: © TASR

Prestup Kylea Walkera do Manchestru City by sa mal skompletizovať už dnes.

Podľa informácii portálu independent.co.uk obranca Tottenhamu Hotspur Kyle Walker odletel vo štvrtok do Manchestru, kde by sa dnes mal podrobiť lekárskej prehliadke u doktorov Manchestru City. Ak sa neobjavia neočakávané problémy, Citizens by mali oznámiť už v piatok jeho prestup na Etihad Stadium.

Kyle Walker by sa mal stať najdrahším obrancom histórie futbalu a zároveň najdrahším anglickým futbalistom. Manchester City sa dohodol s Tottenhamom na odstupnom vo výške 50 miliónov libier (zaokrúhlene 57 miliónov eur), čo je rovnaká suma, akú zaplatil Paris st. Germain za Davida Luiza v roku 2014. S bonusmi by sa však Walkerova cena mohla vyšplhať až na 53 miiónov libier, informuje Independent.

Manchester City ponúkal pôvodne za jedného z najlepších obrancov Premier League 35 miliónov libier, no šéf kohútov Daniel Levy túto čiastku okamžite zmietol zo stola. Požadoval, aby City zaplatili za Walkera minimálne takú sumu, akú investovali do Johna Stonesa (48,5 milióna libier) a omnoho viac než do Edersona (35 miliónov libier). K vyjednaniu vyššej prestupovej čiastky pomohlo tiež to, že Jordan Pickford a Michael Kane prestúpili nedávno v rámci Premier League za 30 miliónov libier, hoci ide o hráčov menej zvučného mena v porovnaní s Walkerom.