Main Content

Mal by Detroit vymeniť Tomáša Tatara? Odchod Slováka dáva zmysel

sobota, 15. júl 2017 18:03 | Autor: Dávid Lech

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: © TASR

Slovák Tomáš Tatar sa stále nedokáže dohodnúť na novej zmluve so zamestnávateľom z Detroitu Red Wings. Mal by ho americký celok vymeniť? Odchod Slováka dáva zmysel.

Touto otázkou sa aktuálne zaoberajú fanúšikovia Detroitu Red Wings na stránke wingingitinmotown.com, kde redaktor Jeff Hancock analyzuje práve možnosť odchodu Tomáša Tatara z mesta motorov: „Mal by Detroit vymeniť Tatara? Ak sa obe strany nedohodnú na dlhodobej spolupráci a ich dohoda skončí ročnou zmluvou prostredníctvom arbitráže, Red Wings jednoznačne potrebujú krídelníka vymeniť,“ píše sa na zámorskej stránke.

Tatar by sa údajne hodil do tímu San Jose Sharks, kde potrebujú zaplátať dieru po odchode Patricka Marleaua a po boku centra Joea Thorntona by mohol výrazne zažiariť. Podľa dostupných informácií 26-ročný krídelník požaduje od Detroitu 7-ročnú zmluvu, kým „červené krídla“ súhlasia s maximálne 5-ročnou dĺžkou kontraktu.

Nechcem prestup Tatara a nemyslím si, že Red Wings áno. Stratiť Tatara kvôli zlému manažmentu by bolo hrozné, no nie je lepšie niekoho získať ako ho stratiť po roku ako voľného hráča?“ pýta sa Hancock. Slovenský útočník bol v uplynulej sezóne s 25 presnými zásahmi najlepším strelcom Detroitu, ročník zakončil so 46 kanadskými bodmi. V prípade, že o jeho plate a zmluve bude musieť rozhodnúť arbitráž, v prípade ročnej zmluvy môže opustiť klub o rok neskôr v lete ako voľný hráč bez obmedzenia.