Main Content

Marián Gáborík by sa čoskoro mohol sťahovať do Kanady!

nedeľa, 16. júl 2017 14:52 | Autor: Dávid Lech

Marián Gáborík
Marián Gáborík | zdroj: © TASR

Podľa špekulácií v zámorí by mohol by Marián Gáborík čoskoro vymenený. O jeho služby prejavil záujem kanadský klub.

Čerstvo ženatý slovenský krídelník sa v Los Angeles Kings posledný ročník výrazne trápil a počas ročníka sa dokonca špekulovalo o jeho vykúpení spod zmluvy. 35-ročný krídelník má platný kontrakt do roku 2021 s cap hitom 4,875 miliónov amerických dolárov. V posledných dvoch sezónach nastúpil do 54 resp. 56 zápasov so ziskom 22 a 21 kanadských bodov, čo je vzhľadom k jeho platu i potenciálu chabé číslo.

Po novom sa hovorí, že by mohol opustiť kalifornský celok v rámci výmeny do iného klubu. „Keď som pred niekoľkými týždňami špekuloval o výmene medzi Kings a Senators, spomínal som výmenu Dustina Browna a Diona Phaneufa. Zdá sa mi, že som hádal zlé meno hráča LA. V centre diania je pravdepodobne Marián Gáborík,“ píše renomovaný novinár Elliotte Friedmann na stránke sportsnet.ca.

Oba kluby by si tak vymenili predražených hráčov s tým rozdielom, že ročná gáža ukrajujúca z platového stropu Diona Phaneufa činí rovných 7 miliónov amerických dolárov. Za sebou má ale vcelku solídnu sezónu so ziskom 30 kanadských bodov. V 31 rokoch pritom môže bez väčších problémov splniť dĺžku kontraktu, ktorá je rovnaká ako „Gabbyho“ – teda do konca ročníka 2020/2021.