Main Content

V La lige môže hrať ďalší Slovák. Gorosito chce slovenské občianstvo a zabojovať o reprezentáciu!

pondelok, 17. júl 2017 11:22 | Autor: Martin Gregor

V La lige môže hrať ďalší Slovák. Gorosito chce slovenské občianstvo a zabojovať o reprezentáciu!
V La lige môže hrať ďalší Slovák. Gorosito chce slovenské občianstvo a zabojovať o reprezentáciu! | zdroj: © TASR

Argentínsky futbalový obranca Nicolas Gorosito v službách Getafe by rád získal slovenské občianstvo a zabojoval o miesto v reprezentačnom tíme vedenom Jánom Kozákom.

Gorosito pôsobil medzi rokmi 2011 až 2016 na Slovensku. Najprv obliekal dres Senice, z kadiaľ prestúpil po jednej sezóne do Slovana Bratislava, za ktorý odohral štyri ročníky. Pred minulou sezónou sa upísal španielskemu celku Getafe, s ktorým sa mu po úspešnej baráži podarilo vybojovať návrat do Primera Division, kde ho čakajú zápasy proti Realu Madrid či FC Barcelona.

Stopér, ktorý si počas pôsobenia na Slovensku zobral za manželku Slovenku a narodila sa mu v našej krajine dcéra, priznáva, že by rád obliekal reprezentačný dres s dvojkrížom na hrudi.  "Samozrejme, v prípade, ak by som už mal vybavený pas. Jedno však platí určite: Chcem hrať za Slovensko,” povedal jednoznačne v rozhovore pre Denník Šport.

Gorosito odohral v sezóne 2016/2017 za Getafe 25 ligových stretnutí, z toho 21 v základnej zostave. Na konto si pripísal jeden gól. Počas pôsobenia na Slovensku strelil vo Fortuna lige 12 gólov.