Main Content

Bitka rivalov vyšplhala Soumahovu cenu! Koľko by malo Slovanu pípnuť?

streda, 19. júl 2017 12:48 | Autor: Filip Chudý

Bitka rivalov vyšplhala Soumahovu cenu! Koľko by malo Slovanu pípnuť?
Bitka rivalov vyšplhala Soumahovu cenu! Koľko by malo Slovanu pípnuť? | zdroj: © TASR

Aj spoludržiteľ koruny kráľa strelcov Seydouba Soumah opúšťa našu najvyššiu súťaž, ktorú mení za boje v Lige majstrov.

Prestup Seydoubu Soumaha by mal byť už spečatený, o čom informoval portál mozzartsport.com. Podľa neho Soumah odišiel zo Slovana Bratislava do Partizanu Belehrad a so srbským majstrom mal podpísať trojročnú zmluvu. Ako dôkaz poskytol tento web aj podpisy na zmluve, na ktorej je podpísaný Ivan Kmotrík a tiež zástupca Partizanu.

Srbské médiá minulý týždeň informovali, že Soumah už vtedy prestúpil do Partizanu za 1,1 milióna eur a k tomu 20 percent z ďalšieho predaja, ale to nebola pravda, pričom vedenie belasých sa nechalo počuť, že tá suma je nehodná hráča Soumahových kvalít. Medzitým mala podľa srbských médií údajne vstúpiť do hry aj Crvena zvezda Belehrad, čo vyprovokovalo zástupcov mestského rivala Partizanu, aby belasým zaplatili požadované odstupné. Nakoniec je podľa mozzartsport.com prestupová suma na úrovni 1,65 milióna eur bez percent z ďalšieho predaja.

Soumah sa tak stal podľa srbského zdroja najdrahším hráčom histórie Partizanu Belehrad, pričom doterajší rekord mal byť na úrovni 1,2 milióna eur. Belasí kúpili guinejského reprezentanta z Nitry za 150 000 eur, čo vtedy zverejnil klub spod Zobora.