Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (21.7.)

piatok, 21. júl 2017 11:15 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (21.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (21.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa blíži a špekulácií zo sveta futbalu je stále neúrekom. Prinášame vám výber tých najzaujímavejších špekulácii za posledných 24 hodín.

Manchester City zlomí rekord

Manchester City je pripravený urobiť z obrancu francúzskeho AS Monako Benjamina Mendyho najdrahšieho beka histórie futbalu, píše denník L'Equipe . Citizens už toto leto zlomili rekordnú čiastku za obrancu, keď kúpili Kylea Walkera z Tottenhamu Hotspur. Kouč Pep Guardiola stanovil príchod Mendyho ako jeden z hlavných letných prestupových cieľov. Monako mu v prípade rozumnej ponuky v odchode brániť nebude.

Juventus chce Emreho Cana

Renomovaný taliansky novinár Gianluca Di Marzio tvrdí, že majster Serie A Juventus Turín pracuje na príchode Emreho Cana z anglického Liverpoolu. Kontrakt nemeckého reprezentanta na Anfield Road vyprší už budúce leto, pričom Stará Dáma ho plánuje získať na ročné hosťovanie a následne získať na trvalý prestup. Prestupová čiastka Cana sa pohybuje na úrovni 25 miliónov eur.

Kohúti v boji o Mahreza

Podľa informácií britského plátku Evening Standard sú londýnski Kohúti pripravení využiť aktuálnu situáciu Riyada Mahreza z Leicestru City a získať tohto alžírskeho reprezentanta za približne 50 miliónov libier. Po predaji Kylea Walkera do Manchestru City sa prestupový rozpočet Tottenhamu zvýšil, a teda peniaze by pre Spurs nemali byť problémom.

Wolfsburg chce Martiala natrvalo

Nemecký celok Vfl Wolfsburg pracuje toto leto na príchode francúzskeho krídelníka Antonyho Martiala. Martial pod vedením Josého Mourinha v Manchestri United zrejme v budúcej sezóne príliš veľa priestoru nedostane, preto sa špekuluje, že by mohol odísť na hosťovanie. Vlci ho však plánujú podľa magazínu Kicker získať na trvalý prestup.

Costa do Milána na hosťovanie

Bulvárny španielsky plátok menom Don Balón na svojich stránkach informuje, že útočník Diego Costa, ktorý prakticky skončil v londýnskej Chelsea, by mohol nájsť azyl v talianskom AC Miláno. O Costu sa vo veľkom zaujíma aj Atlético Madrid, no Rojiblancos nemôžu kvôli zákazu kupovať nových hráčov do januára 2018, a teda Costa by rok nemohol hrať.

Manchester United  opäť o Sanchesa

Minulé leto Manchester United zlyhal v prestupovom boji o portugalského mladíka Renata Sanchesa, keď ho vtedy z Benficy Lisabon získal Bayern Mníchov. V drese bavorského giganta s však mladučkému Renatovi nedarí, a preto sa vo veľkom špekuluje, že zmení dres.  Britský denník Guardian píše, že Sanches by sa mohol sťahovať práve na Old Trafford, kde má byť o jeho služby stále značný interes.

Riaditeľ PSG je v Londýne

Športový riaditeľ Parížu Saint-Germain Antero Henrique sa podľa správ z denníka Le Parisien  nachádza v Londýne, kde by mal s predstaviteľmi Arsenalu rokovať o prestupe čilského útočníka Alexisa Sancheza. Alexis sa totiž v rozhovore vyjadril, že chce hrať Ligu majstrov, čo mu však v tejto sezóne dopriate nebude.

AC bojuje o Belottiho

Talianska La Stampapíše, že AC Miláno myslí prestupový boj o útočníka Andreu Belottiho vážne. Celok zo San Sira vraj pre FC Turín chystá 50 miliónov eur v hotovosti a k tomu M´Bayeho Nianga, Gabriela Palettu a Manuela Locatelliho. Taktiež Milánčania núkajú Belottimu ročný plat vo výške 3,5 milióna eur, s ktorým vraj samotný hráč už stihol súhlasiť.

Everton si verí v boji o Girouda

Súper slovenského tímu MFK Ružomberok v treťom predkole Európskej ligy, liverpoolsky Everton, si verí v prestupovom boji o francúzskeho útočníka Oliviera Girouda. Anglický plátok The Telegraph píše, že aj keď mal zakončovateľ Arsenalu odísť pôvodne do Dortmundu, nakoniec ostane v Londýne, pretože BVB nepredal Aubameyanga. Everton je ochotný minúť na jeho služby 20 miliónov libier.