Main Content

Slovan angažoval českého reprezentanta

nedeľa, 23. júl 2017 17:01 | Autor: Filip Chudý

Slovan angažoval českého reprezentanta
Slovan angažoval českého reprezentanta | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan krátko pred začiatkom našej najvyššej súťaže získal ďalšiu posilu, ktorou je skúsený český reprezentant.

Slovan Bratislava ohlásil príchod svojej štvrtej letnej posily. Po Jakubovi Marešovi, Filipovi Hološkovi, Ibrahimovi Rabiuovi prichádza 28-ročný český reprezentant Lukáš Droppa. Ten bol so Slovanom spájaný už v zime, ale vtedy zamieril do Turecka, na druhýkrát sa ho teda vedeniu belasých podarilo získať. České médiá ho v zime spájali aj so Slaviou Praha a Standardom Liege, no Droppa zamieril do tureckého Bandirmasporu, kde vydržal len polroka.

S Lukášom sme podpísali jednoročný kontrakt s ročnou opciou. S jeho príchodom sa zvýši konkurencia v stredovej formácii na poste šestky, kde máme iba De Kampsa. Je ambiciózny a má skúsenosti z ťažkých medzinárodných zápasov. O Lukášovi nám dal dobré referencie aj tréner Karel Jarolím, ktorý u nás pôsobil. Vítame ho v Slovane a veríme, že zabojuje o svoju šancu,“ povedal pre skslovan.com viceprezident klubu Ivan Kmotrík mladší.

Tento defenzívny stredopoliar, ktorý je schopný hrať aj na oboch krajoch obrany, sa dostal počas minulej jesene do českej reprezentácie ešte ako hráč ruského klubu Tom Tomsk, pričom sa prepracoval rovno aj do základnej zostavy trénera Jarolíma v kvalifikačných zápasoch.

Slovan je pre mňa nová výzva a som rád, že tu môžem byť. Pre tento klub som sa rozhodol, pretože má tie najvyššie ambície a chcel som to mať kvôli rodine konečne bližšie domov. Posledné štyri roky som totiž pôsobil v zahraničí. So Slovanom som rokoval už v zime a o pôsobení v tomto klube som sa vtedy radil aj s reprezentačným trénerom Jarolímom, ktorý s mojim pôsobením v Bratislave nemal žiadny problém. Verím, že aj vďaka mojim výkonom bude hrať Slovan v novej sezóne taký futbal, ktorý pritiahne na tribúny fanúšika. Viem, že to nebude ľahké, ale ako som povedal, Slovan je pre mňa výzva,“ uviedol Droppa pre stránku Slovana, ktorému je k dispozícii už na zápas prvého kola Fortuna ligy s Prešovom.

Belasí naopak poslali člena kádra novej slovenskej reprezentácie do 21 rokov Mareka Riga do Senice na polročné hosťovanie, čo potvrdila oficiálna stránka Záhorákov. Rigo je už rovno aj v  základnej zostave na zápas 1. kola proti Trenčínu.